23/10/2023 23/10/2023 Μεγάλης έκτασης ζημιές προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην μεγάλη ενοριακή Εκκλησία της Παναγίας Πορταΐτισσας στην Αστυπάλαια. Η πυρκαγιά ξέσπασε την ώρα της Θείας Λειτουργίας από κερί κοντά στο παγκάρι που ακούμπησε σε ύφασμα. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των πιστών που αποκαθήλωσαν τις Ιερές εικόνες και τις έσωσαν, ενω στο σημείο έσπευσε και το...
23 Οκτωβρίου, 2023 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2023 - 9:41

Αστυπάλαια: Πυρκαγιά την ώρα της Θείας Λειτουργίας προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην Παναγία Πορταϊτισσα

Διαδώστε:
Αστυπάλαια: Πυρκαγιά την ώρα της Θείας Λειτουργίας προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην Παναγία Πορταϊτισσα

Μεγάλης έκτασης ζημιές προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην μεγάλη ενοριακή Εκκλησία της Παναγίας Πορταΐτισσας στην Αστυπάλαια.

Η πυρκαγιά ξέσπασε την ώρα της Θείας Λειτουργίας από κερί κοντά στο παγκάρι που ακούμπησε σε ύφασμα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των πιστών που αποκαθήλωσαν τις Ιερές εικόνες και τις έσωσαν, ενω στο σημείο έσπευσε και το το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αστυπάλαιας (SEPPA) με 4 εθελοντές και ένα όχημα.

Ζημιές υπέστη ιδιαίτερα στο πρόσωπο η εφέστια εικόνα του νησιού Παναγία η Πορταΐτισσα, ενώ το ασημένιο της “πουκάμισο” από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν υπέστη και αυτό ζημιές.

Χάρις και στην άμεση επέμβαση των εθελοντών η φωτιά τέθηκε το μεσημέρι υπο έλεγχο. Τις επόμενες ώρες αναμένεται κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω για να πραγματοποιήσει αυτοψία.

Η Εκκλησία

Η Εκκλησία χρονολογείται από 1760 και έχει κτιστεί από τον Κεφαλλονίτη Όσιο Άνθιμο στους πρόποδες του ενετικού κάστρου, στη Χώρα της Αστυπάλαιας η δε εικόνα αποτελεί “αχειροποίητο” κατα την παράδοση αντίγραφο της ομώνυμης Αγιορείτικης εικόνας.

Το Δεκαπενταύγουστο αποτελεί το κέντρο σειράς πανηγυρικών εκδηλώσεων.

Πηγή: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων