12/05/2020 12/05/2020 Πώς αλλάζουν τα πράγματα και από αδικημένος κάποιος γίνεται αδικών; Ο λόγος για τον συμπαθή ηθοποιό Χρήστο Λούλη, που μετά την επίθεση που δέχθηκε για το διαφημιστικό σποτ της Πολιτικής Προστασίας,  δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θέλησε να ακουμπήσει τις δύο μεγάλες Εκκλησίες της χώρας: την Ορθοδοξία και το ΚΚΕ. Για την ιστορία και για όσους δεν πρόλαβαν να ...
12 Μαΐου, 2020 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2020 - 18:04

Ατυχής δήλωση ηθοποιού για την Εκκλησία

Διαδώστε:
Ατυχής δήλωση ηθοποιού για την Εκκλησία

Πώς αλλάζουν τα πράγματα και από αδικημένος κάποιος γίνεται αδικών; Ο λόγος για τον συμπαθή ηθοποιό Χρήστο Λούλη, που μετά την επίθεση που δέχθηκε για το διαφημιστικό σποτ της Πολιτικής Προστασίας,  δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θέλησε να ακουμπήσει τις δύο μεγάλες Εκκλησίες της χώρας: την Ορθοδοξία και το ΚΚΕ.

Για την ιστορία και για όσους δεν πρόλαβαν να  δουν το σποτ, να πούμε ότι προ ολίγων ημερών κυκλοφόρησε ένα νέο σποτάκι με τον κύριο Λούλη προς ενίσχυση της νέας κυβερνητικής καμπάνιας «ΧΑΜ» και με στόχο να περάσει το μήνυμα «Μη συναθροίζεστε στις πλατείες». Το σποτάκι αποσύρθηκε άμεσα μετά τη γενική κατακραυγή στο διαδίκτυο, καθώς θεωρήθηκε πως αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα. Το αν αποσύρθηκε δίκαια ή άδικα δεν θα το κρίνουμε εμείς. Γεγονός είναι, ωστόσο, πως ο ηθοποιός δεν ήταν ο σεναριογράφος του σποτ και παρόλα αυτάστοχοποιήθηκε ως αγγελιοφόρος του μηνύματος.

Όπως, όμως, κάθε άνθρωπος που νιώθει αδικημένος, πέρασε γρήγορα στην… αντεπίθεση, μιλώντας σε διάφορα μέσα, κυρίως παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως θύμα διαδικτυακού μπούλινγκ. Κι έτσι, σε συνέντευξή του στη lifo ταύτισε την ανάγκη για «ξέσκασμα» σε πλατείες και παραλίες και τη διαμαρτυρία πολιτικών κομμάτων με την ανάγκη για πνευματική στήριξη και συμμετοχή στα μυστήρια της εκκλησίας. Εδώ κάπου αστόχησε. Τόνισε δε ότι τον εξοργίζουν οι συγκεντρώσεις κάθε είδους.

«Προφανώς με εξοργίζουν οι συγκεντρώσεις και στις πλατείες και στις εκκλησίες και στις παραλίες και στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ, όπου δεν είδαμε επέμβαση των ΜΑΤ. Η κυβέρνηση είναι φανερό ότι δεν θέλησε να ακουμπήσει τις δύο μεγάλες εκκλησίες της χώρας: την ορθοδοξία και το ΚΚΕ», είπε ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια προχώρησε σε μια ιδιότυπη εκδοχή της θεωρίας των δύο -όπως τα θεωρεί εκείνος- άκρων (του ΚΚΕ και της Εκκλησίας) που… ταυτίζονται και αναρωτήθηκε γιατί δεν τα ακουμπά η κυβέρνηση.

«Αυτό που περισσότερο με ενοχλεί είναι η ιδεολογικοποίηση των πάντων. Όταν δεν έχεις καλή σχέση με την πραγματικότητα εύκολα καταφεύγεις στην ιδεολογικοποίηση των πραγμάτων, που είναι μια ανώδυνη και άμεση απάντηση. Αυτή για μένα όμως είναι η αρχή του φασισμού. Επίσης, όλοι αυτοί που σήμερα αντιστέκονται σήμερα στις υποδείξεις των γιατρών, γιατί δεν βρήκαν τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια κανένα λόγο να διαμαρτυρηθούν στα πιο σκληρά μνημόνια; Ούτε πορείες, ούτε διαδηλώσεις, ούτε πύρινους λόγους στο Facebook είδαμε. Τώρα απέναντι σε έναν παγκόσμιο εχθρό, που γονατίζει τις πιο ισχυρές οικονομίες, δεν είναι υποκρισία –αν όχι βλακεία– αυτή η αντίσταση;»…

Φαίνεται, λοιπόν, πως ο Χρήστος Λούλης δεν έμαθε ότι οι εκκλησίες ήταν κλειστές για τους πιστούς, οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας -με αποκορύφωμα την Αναστάσιμη- έγιναν κεκλεισμένων των θυρών και εν τέλει το ποίμνιο αναγκάστηκε να θυσιάσει ακόμα και την ίδια την αποκορύφωση του θείου πάθους για χάρη της δημόσιας υγείας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Αφού τα συνδικάτα μπορούν, γιατί δεν μπορούσε η Εκκλησία;

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων