22/01/2022 22/01/2022 Η Ελλάδα «ούτε απειλείται ούτε πρέπει να αισθάνεται ότι απειλείται», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε πως «η Ελλάδα έχει ένα από τα καλύτερα αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη». Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι σε ισχυρή θέση. Έχει πείσει τη διεθνή...
22 Ιανουαρίου, 2022 - 19:36
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2022 - 19:23

Αβραμόπουλος: Τα Rafale, αναγκαία για την αμυντική θωράκιση της χώρας

Διαδώστε:
Αβραμόπουλος: Τα Rafale, αναγκαία για την αμυντική θωράκιση της χώρας

Η Ελλάδα «ούτε απειλείται ούτε πρέπει να αισθάνεται ότι απειλείται», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε πως «η Ελλάδα έχει ένα από τα καλύτερα αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη».

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι σε ισχυρή θέση. Έχει πείσει τη διεθνή κοινότητα για το δίκαιο των θέσεων της. Πολύ ορθά εξοπλίζεται, ενώ ταυτόχρονα τείνει χείρα διαλόγου προς την Τουρκία. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ξεκάθαρες. Οι πολεμοχαρείς φωνές από τις δύο πλευρές μόνο κακό κάνουν».

Ερωτώμενος για τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία, ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ρητορικής και πράξεων, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη δεν έχει ενιαία, κοινή εξωτερική πολιτική.

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε πως «έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος συνεννόησης με τη γειτονική χώρα, διότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στα Βαλκάνια μια αλλαγή συσχετισμών, καθώς επιχειρείται να σταματήσει η επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή, γι’ αυτό και η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πίεζαν για να δοθεί λύση».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων