30/09/2021 30/09/2021 Μέσα σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε για 3η ημέρα η δίκη για τις εκατοντάδες κλεμμένες εικόνες, μεγάλης αξίας και θρησκευτικών κειμηλίων από Ναούς και Μοναστήρια. Οι τόνοι ανέβηκαν κατά την εξέταση του στελέχους του ΥΠΠΟ από την υπεράσπιση του ενός εκ των κατηγορουμένων, του επιχειρηματία από τα Τρίκαλα, σχετικά με την ταύτιση των κλεμμένων εικόνων που...
30 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:35

Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη για τις κλεμμένες εικόνες

Διαδώστε:
Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη για τις κλεμμένες εικόνες

Μέσα σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε για 3η ημέρα η δίκη για τις εκατοντάδες κλεμμένες εικόνες, μεγάλης αξίας και θρησκευτικών κειμηλίων από Ναούς και Μοναστήρια. Οι τόνοι ανέβηκαν κατά την εξέταση του στελέχους του ΥΠΠΟ από την υπεράσπιση του ενός εκ των κατηγορουμένων, του επιχειρηματία από τα Τρίκαλα, σχετικά με την ταύτιση των κλεμμένων εικόνων που βρέθηκαν σε γκαλερί στο Λονδίνο και εκείνων που ισχυρίζεται, πως ανήκουν στην προσωπική του συλλογή.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου κατέθεσε στο Δικαστήριο όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε από τις δικές του έρευνες, τις πληροφορίες, τις συνομιλίες που είχε με τους κατηγορουμένους, ενώ κατέθεσε, πως τα κλειδιά από τις περισσότερες εκκλησίες που λεηλατήθηκαν, τα είχε ο αρχιμανδρίτης που φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος, με την ιδιότητα που είχε του πρωτοσύγκελου.

Μετά τις κλοπές των εικόνων ο περιφερειάρχης, ως νομάρχης εκείνη την περίοδο του 2009-2010, ανάρτησε στο διαδίκτυο τις εικόνες που εκλάπησαν.

Το εγχείρημα έφερε γρήγορες εξελίξεις στην υπόθεση. Μέσα από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, έγινε γνωστό πως βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες για την επιστροφή εικόνων από την Ρωσία. Πρόκειται για εικόνες που έχουν κλαπεί από την Ήπειρο και πουλήθηκαν σε Ρώσο συλλέκτη σε γκαλερί στην Γερμανίας. Ο συλλέκτης στην συνέχεια φέρεται να τις δώρισε σε Μουσείο και στο Πατριαρχείο της Ρωσίας.

Η δίκη διεκόπη για αύριο.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων