29/12/2023 30/12/2023 Η Αστυνομία Κύπρου ζητά πληροφορίες για την προέλευση αρχαίων εικόνων που είχαν κλαπεί και βρέθηκαν στην κατοχή συλληφθέντα ο οποίος δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας Κύπρου: «Η Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης, που αφορά μεταξύ άλλων κλοπή, παράνομη κατοχή ναρκωτικών και άλλων αδικημάτων, έχει εντοπίσει στην κατοχή προσώπου (συνελήφθη στις 7/12/2023)...
29 Δεκεμβρίου, 2023 - 19:34
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2023 - 21:59

Η Αστυνομία Κύπρου ζητά πληροφορίες για κλεμμένες εικόνες

Διαδώστε:
Η Αστυνομία Κύπρου ζητά πληροφορίες για κλεμμένες εικόνες

Η Αστυνομία Κύπρου ζητά πληροφορίες για την προέλευση αρχαίων εικόνων που είχαν κλαπεί και βρέθηκαν στην κατοχή συλληφθέντα ο οποίος δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας Κύπρου:

«Η Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης, που αφορά μεταξύ άλλων κλοπή, παράνομη κατοχή ναρκωτικών και άλλων αδικημάτων, έχει εντοπίσει στην κατοχή προσώπου (συνελήφθη στις 7/12/2023) πέντε αγιογραφίες.
Ο συλληφθέντας δεν έχει δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις για την προέλευσή τους, ενώ σύμφωνα με λειτουργό του Τμήματος Αρχαιοτήτων, πρόκειται για εικόνες του Αγίου Σάββα, Αγίου Ρηγίνου, Αγίας Αικατερίνης, της Αναλήψεως και μια εικόνα που απεικονίζει τους Αγίους Στυλιανό, Μάρκο και Απόστολο Πέτρο.
Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε, ότι πρόκειται για εικόνες οι οποίες θεωρούνται αρχαιότητες.
Η Αστυνομία ζητά τη συνδρομή του κοινού ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου, το οποίο μπορεί να κατέχει πληροφορίες ή να γνωρίζει πιθανούς χώρους από τους οποίους μπορεί να έχουν κλαπεί.»

Δείτε τις εικόνες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων