20/12/2019 20/12/2019 Αύριο Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και ώρα 2.00 μ.μ. αναμένεται να τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία για τον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο και Ακαδημαϊκό κυρό Γεώργιο Μεταλληνό. Της εξοδίου ακολουθίας αναμένεται να προστεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄ στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων. Ο μακαριστός εκοιμήθη χθες 19 Δεκεμβρίου, αφήνοντας πίσω του μεγάλη...
20 Δεκεμβρίου, 2019 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2019 - 8:28

Αύριο το «ύστατο χαίρε» στον π. Γ. Μεταλληνό

Διαδώστε:
Αύριο το «ύστατο χαίρε» στον π. Γ. Μεταλληνό

Αύριο Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και ώρα 2.00 μ.μ. αναμένεται να τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία για τον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο και Ακαδημαϊκό κυρό Γεώργιο Μεταλληνό.

Της εξοδίου ακολουθίας αναμένεται να προστεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄ στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων.

Ο μακαριστός εκοιμήθη χθες 19 Δεκεμβρίου, αφήνοντας πίσω του μεγάλη θεολογική παρακαταθήκη.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 11 Μαρτίου 1940.  Διάκονος χειροτονήθηκε στην Γερμανία την 16η Μαΐου 1971 και Πρεσβύτερος την 23η Μαΐου του ιδίου έτους, υπό του Μητροπολίτου Γερμανίας κυρού Ιακώβου.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική και τη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναγορεύθηκε διδάκτορας Θεολογίας  στην Αθήνα και Φιλοσοφίας και Ιστορίας στην Κολωνία της Γερμανίας. Υπήρξε μέλος πολλών Επιστημονικών Συλλόγων και εκπροσώπησε την Εκκλησία της Ελλάδος και της Κύπρου σε Συνέδρια, ενώ από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως ένας εκ των συγχρόνων σπουδαιότερων θεολόγων. Διακρίθηκε από τον παγκόσμιο επιστημονικό κόσμο για την σοφία, την κατάρτισή του και το περισπούδαστο έργο του, αλλά και την πιστότητά του προς την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

π. Γεώργιος Μεταλληνός – Ποιμένας, λόγιος, διανοητής

 Η συνέντευξη του π. Γ. Μεταλληνού για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό

Εκοιμήθη ο π. Γεώργιος Μεταλληνός

π. Γεώργιος Μεταλληνός: Μία αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο

“Ονομάζομαι Γεώργιος Μεταλληνός”

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων