06/10/2022 06/10/2022 Ιερά Σύνοδος – Ρεπορτάζ: Στέλλα Μοτίτσιου Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας έξω από το Συνοδικό Μέγαρο στο οποίο διεξάγονται για τρίτη ημέρα οι τακτικές εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.  Την ομάδα περιφρούρησης της Αστυνομίας που βρισκόταν από το πρωί ήρθε να ενισχύσει λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι διμοιρία της...
06 Οκτωβρίου, 2022 - 12:27
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2022 - 12:40

Αυστηρά μέτρα έξω από το Συνοδικό Μέγαρο – Συγκεντρώθηκαν υγειονομικοί (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Αυστηρά μέτρα έξω από το Συνοδικό Μέγαρο – Συγκεντρώθηκαν υγειονομικοί (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ)

Ιερά Σύνοδος – Ρεπορτάζ: Στέλλα Μοτίτσιου

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας έξω από το Συνοδικό Μέγαρο στο οποίο διεξάγονται για τρίτη ημέρα οι τακτικές εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Την ομάδα περιφρούρησης της Αστυνομίας που βρισκόταν από το πρωί ήρθε να ενισχύσει λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ) καθώς έξω από τις εγκαταστάσεις της Συνόδου συγκεντρώθηκε μικρή ομάδα υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας επειδή δεν εμβολιάζονται.

Ωστόσο, δεν φαίνεται να επικρατεί ένταση με την ομάδα να περιορίζεται μόνο σε συνθήματα. Εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής συναντήθηκε μαζί τους άκουσε τα αιτήματα και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στον Μακαριώτατο. Οι συγκεντρωμένοι ζητούν από τον Αρχιεπίσκοπο να πάρει επίσημα θέση στον Πρωθυπουργό για το ζήτημά τους. Αγανακτισμένοι είπαν ότι ένα χρόνο είναι άνεργοι και ζουν από βοήθεια συνανθρώπων τους.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του ope.gr:

Λίγο μετά την αποχώρηση των συγκεντρωμένων ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, με δήλωσή τους προς τους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι ενήμερος για το ζήτημα και την προσεχή Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα θέσει το θέμα και κατόπιν θα σταλεί σχετικό έγγραφο προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη. Τέλος τόνισε ότι επιθυμία του ήταν να συνομιλήσει και ο ίδιος μαζί τους, αλλά δυστυχώς είχαν αποχωρήσει.

 

Διαβάστε ακόμη: Συνοδικό Μέγαρο: Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας ξεκινά η Ιεραρχία – Tι άλλαξε μετά την επίθεση με βιτριόλι και τον COVID-19

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων