22/10/2020 22/10/2020 Για την κατάσταση στο μέτωπο του κορωνοϊού και για τα αποτελέσματα της τριμερούς διάσκεψης στην Κύπρο ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ΠτΔ στο Προεδρικό Μέγαρο στο πλαίσιο των προγραμματισμένων τακτικών συναντήσεών τους. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά...
22 Οκτωβρίου, 2020 - 12:09
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2020 - 12:30

COVID-19: Το απόγευμα νέο μήνυμα του Πρωθυπουργού

Διαδώστε:
COVID-19: Το απόγευμα νέο μήνυμα του Πρωθυπουργού

Για την κατάσταση στο μέτωπο του κορωνοϊού και για τα αποτελέσματα της τριμερούς διάσκεψης στην Κύπρο ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ΠτΔ στο Προεδρικό Μέγαρο στο πλαίσιο των προγραμματισμένων τακτικών συναντήσεών τους.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, όμως αυτό δεν είναι παρηγοριά» και πρόσθεσε ότι το απόγευμα θα απευθυνθεί στους Έλληνες για το  «πού βρισκόμαστε και ποια θα είναι τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβουμε».

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προχωρήσει σε δήλωση προς τους πολίτες στις 7 το απόγευμα, όπου -όπως ο ίδιος προανήγγειλε- θα ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα.

Παράλληλα, τόνισε ότι στην τριμερή διάσκεψη στην Κύπρο, επιβεβαιώθηκε ποιες είναι οι χώρες που είναι προσηλωμένες στη διεθνή νομιμότητα, τους κανόνες καλής γειτονίας και στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και ποια είναι η χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, που φαίνεται ότι δεν θέλει να παίξει με τους κανόνες του παιχνιδιού. Είπε, ακόμη, ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου θα επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα το Νοέμβριο και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα αλλάξει στάση και θα σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες.

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία σε σχέση με τον κορωνοϊό, και τόνισε ότι «δεν έχουμε φαινόμενα έντονης μετάδοσης στα σχολεία, και η εξήγηση είναι ότι τηρούνται ευλαβικά τα βασικά μέτρα ασφάλειας, όπως η μάσκα» και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την συνεισφορά τους στην τήρηση των μέτρων.

«Φέρατε την εμπειρία σας ως ανώτατος δικαστής που ερμηνεύει το σύνταγμα έχετε απόλυτο δίκιο ότι η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της αλληλεγγύης. Η πράξη μας έχει επίπτωση σε άλλους αλλά και σε ανθρώπους που αγαπάμε. Η ατομική ευθύνη είναι το υπόδειγμα συμπεριφοράς πάνω στο οποίο θα χτίσουμε την συλλογική αλληλεγγύη» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων