10/08/2020 10/08/2020 Δέκα μιλία ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρίσκεται το Ορούτς Ρέις, και έχει απλώσει καλώδια, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες δεν δύναται να κάνει έρευνες, λόγω του θορύβου των πλοίων (ελληνικών και τουρκικών) που έχει κοντά του. Οι ελληνικές φρεγάτες του εκπέμπουν μήνυμα που λέει ότι βρίσκεται...
10 Αυγούστου, 2020 - 18:36
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2020 - 19:15

10 ναυτ. μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Ορούτς Ρέις

Διαδώστε:
10 ναυτ. μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Ορούτς Ρέις

Δέκα μιλία ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρίσκεται το Ορούτς Ρέις, και έχει απλώσει καλώδια, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες δεν δύναται να κάνει έρευνες, λόγω του θορύβου των πλοίων (ελληνικών και τουρκικών) που έχει κοντά του. Οι ελληνικές φρεγάτες του εκπέμπουν μήνυμα που λέει ότι βρίσκεται παρανόμως σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και το καλούν να αποχωρήσει.

Το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί στενά το ερευνητικό σκάφος, αναφέρουν οι πηγές του Πενταγώνου.

Nέα προκλητική Navtex εξέδωσε η Τουρκία που ουσιαστικά απαντάει στην ελληνική αντιNavtex και λέει ότι το Ορούτς Ρέις κάνει έρευνες στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε νωρίτερα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καλώντας τη να τερματίσει άμεσα τις «παράνομες ενέργειές της που υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή».

Σε διαρκή επαφή με την Αθήνα και την Άγκυρα, αλλά και με άλλες πρωτεύουσες και διεθνείς οργανισμούς, βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η γερμανική κυβέρνηση ως προεδρεύουσα της ΕΕ για να αποσοβήσει την ελληνοτουρκική κρίση σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle.

Μάλιστα, από τα ελληνικά πλοία εκπέμπεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα το μήνυμα ότι το Oruc Reis βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και το καλούν να αποχωρήσει, όπως μεταδίδει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα ειδησεογραφίας στρατιωτικών θεμάτων onalert.gr

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων