15/08/2020 15/08/2020 Πολύ διαφορετική είναι η εικόνα στις εκκλησίες της χώρας μας, σε σχέση με άλλες χρονιές. Μάσκες, αποστάσεις, περιοσμένος αριθμός ανθρώπων, απαγόρευση της περιφοράς του Επιταφείου της Θεοτόκου, απαγόρευση των λιτανειών συνθέτουν το σκηνικό των εορτασμών της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Μεγαλύτερη εντύπωση προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από τα ιερά προσκυνήματα της Τήνου και της Πάρου,...
15 Αυγούστου, 2020 - 8:20
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2020 - 8:09

Δεκαπενταύγουστος 2020- Ένας “ξεχωριστός” εορτασμός

Διαδώστε:
Δεκαπενταύγουστος 2020- Ένας “ξεχωριστός” εορτασμός

Πολύ διαφορετική είναι η εικόνα στις εκκλησίες της χώρας μας, σε σχέση με άλλες χρονιές. Μάσκες, αποστάσεις, περιοσμένος αριθμός ανθρώπων, απαγόρευση της περιφοράς του Επιταφείου της Θεοτόκου, απαγόρευση των λιτανειών συνθέτουν το σκηνικό των εορτασμών της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Μεγαλύτερη εντύπωση προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από τα ιερά προσκυνήματα της Τήνου και της Πάρου, όπου κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες δεκάδες χιλιάδες πιστών συνέρρεαν για να προσκυνήσουν.


“Η Κοίμηση της Θεοτόκου γιορτάζεται από όλους εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς σε κάθε άκρη της χώρας. Φέτος και αυτή η μέρα θα είναι διαφορετική” ήταν τα λόγια του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά, κατά την παρουσίαση, χθες, των νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας: “Θα τη γιορτάσουμε όπως επιβάλλουν οι συνθήκες. Τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες που συνιστούν οι ειδικοί, όπως ακριβώς τόνισε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε πρόσφατη δήλωσή του. Γιορτάσαμε σε ακόμη πιο δύσκολες συνθήκες, σε συνθήκες πλήρους lockdown, τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα και δείξαμε μεγάλη αυτοπειθαρχία με τεράστια συμβολή της ηγεσίας της εκκλησίας. Το ίδιο καλούμαστε να κάνουμε και τώρα. Τηρώντας πλήρως τους κανόνες που συνιστούν οι ειδικοί για τους ναούς μας. Τηρώντας τον αριθμό, τις αποστάσεις και φορώντας τις μάσκες προστασίας».

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας προστασίας συστήνεται για κάθε χώρο που αναμένεται υψηλός συγχρωτισμός ενόψει των τελετών και εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 5 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρο εντός των ναών, ενώ ο μέγιστος αριθμός ατόμων για ναούς 500 τ.μ. και άνω είναι τα 100 άτομα.

Δείτε εικόνες από τον χθεσινό εσπερινό στην Παναγία Εκατονταπυλιανή

 

Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής, Αποστόλης Παντελαίος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων