13/08/2020 13/08/2020 «Είχα την χαρά σήμερα να γίνω δεκτός από τον Πρωθυπουργό, τον κ. Netanyahu, και να του μεταφέρω μήνυμα του Πρωθυπουργού, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως επίσης και να έχω εκτεταμένες συνομιλίες με τον συνάδελφό μου και φίλο μου, τον κ. Gabi Ashkenazi» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας από το Ισραήλ....
13 Αυγούστου, 2020 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2020 - 18:31

Δένδιας από Ισραήλ: «H τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο»

Διαδώστε:
Δένδιας από Ισραήλ: «H τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο»

«Είχα την χαρά σήμερα να γίνω δεκτός από τον Πρωθυπουργό, τον κ. Netanyahu, και να του μεταφέρω μήνυμα του Πρωθυπουργού, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως επίσης και να έχω εκτεταμένες συνομιλίες με τον συνάδελφό μου και φίλο μου, τον κ. Gabi Ashkenazi» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας από το Ισραήλ.

Και συνεχίζει: «Μου δόθηκε, έτσι, η ευκαιρία να ευχαριστήσω την ισραηλινή πλευρά για την ξεκάθαρη δήλωσή της και τοποθέτησή της στο θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατέστησα σαφές στους Ισραηλινούς συνομιλητές μου ότι η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες τις χώρες της περιοχής μας, κίνδυνο για την ασφάλεια και σταθερότητα.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να αναφερθούμε στα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας και στον East Med.

Ακόμα, στην οικονομική συνεργασία των χωρών μας και στις ευκαιρίες που ανοίγονται, είτε στο διμερές πλαίσιο είτε στο πολυμερές πλαίσιο, ανάμεσα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε άλλες χώρες της περιοχής».

Ενώ κατέληξε την ανακοίνωσή του ο υπουργός τονίζοντας:  «Οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ εμβαθύνονται, αναπτύσσονται. Τριάντα χρόνια μετά την αναγνώριση από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τη δημιουργία σχέσεων πλήρους διπλωματικής αναγνώρισης, οι σχέσεις της Ελλάδας και του Ισραήλ διανύουν την καλύτερη περίοδό τους».

Διαβάστε Ακόμα – Ελληνογαλλική άσκηση στην περιοχή της παράνομης NAVTEX

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Το διπλωματικό 48ωρο της Αθήνας- Διαπραγμάτευση ζητεί ο Ερντογάν

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων