12/09/2020 12/09/2020 Διακόσιες είκοσι σκηνές είχαν στηθεί έως αργά το απόγευμα στον νέο καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων και μεταναστών στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, όπου θα φιλοξενηθούν οι πρώτοι πυρόπληκτοι που διέφυγαν από τον καμένο καταυλισμό της Μόριας. Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου υποστηρίζουν ότι στο νέο καταυλισμό θα στεγαστούν περί τους 3.000 ανθρώπους με πρώτη...
12 Σεπτεμβρίου, 2020 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2020 - 21:49

Διακόσιες είκοσι σκηνές και δύο πρώτα κρούσμα κορωνοϊού στο Καρά Τεπέ

Διαδώστε:
Διακόσιες είκοσι σκηνές και δύο πρώτα κρούσμα κορωνοϊού στο Καρά Τεπέ

Διακόσιες είκοσι σκηνές είχαν στηθεί έως αργά το απόγευμα στον νέο καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων και μεταναστών στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, όπου θα φιλοξενηθούν οι πρώτοι πυρόπληκτοι που διέφυγαν από τον καμένο καταυλισμό της Μόριας.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου υποστηρίζουν ότι στο νέο καταυλισμό θα στεγαστούν περί τους 3.000 ανθρώπους με πρώτη προτεραιότητα αυτή των οικογενειών και μελών ευάλωτων ομάδων, ενώ σήμερα μπήκαν στην Δομή τα πρώτα 300 άτομα.

Από νωρίς το μεσημέρι άρχισε, επίσης, η διανομή φαγητού στο σύνολο των προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται στον δρόμο.

Στο μεταξύ, άνοιξε το μπλόκο των κατοίκων της Μόριας με το οποίο είχαν  κλείσει από το πρωί της Πέμπτης το δρόμο στο ύψος της θέσης Φανός, μη επιτρέποντας έτσι να πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού της καμένης έκτασης του ΚΥΤ, φοβούμενοι για την τοποθέτηση νέων σκηνών.

Αναφορικά με τον κορωνοϊό, οι πρώτοι 40 μετανάστες/πρόσφυγες, που οδηγήθηκαν στο ιατρείο, που δημιουργήθηκε με χορηγία της Unicef, και ελέγχθηκαν ιατρικά από συνεργεία του ΕΟΔΥ, βρέθηκαν αρνητικοί στο σύνολο τους. Ακολούθησε καταγραφή τους και στη συνέχεια οδηγήθηκαν κατά οικογένειες σε σκηνές των έξι ατόμων οριοθετημένες κατά εθνικότητες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο βρέθηκαν άλλα τέσσερα κρούσματα της νόσου στη Λέσβο,δύο εκ των οποίων στο Καρά Τεπέ.

Πληροφορίες: tonisi και lesvospost, fb

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων