13/02/2020 13/02/2020 Πραγματοποιήθηκε σήμερα η διάλεξη του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου «Julius-Maximilians» του Wurzburg κ. Christian Hannick, με θέμα Η Ιστορία των Monumenta Musicae Byzantinae και το σπουδαίο ερευνητικό έργο που συντελείται όλα αυτά τα χρόνια στην Κοπεγχάγη. ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βασίλης Χάδος – ΦΩΤΟ: Ραφαήλ Γεωργιάδης – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”     Η διάλεξη που δόθηκε σε άπταιστα Ελληνικά, πραγματοποιήθηκε...
13 Φεβρουαρίου, 2020 - 19:07
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2020 - 22:50

Διάλεξη του καθηγητή Hannick για την Βυζαντινή Μουσική

Διαδώστε:
Διάλεξη του καθηγητή Hannick για την Βυζαντινή Μουσική

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η διάλεξη του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου «Julius-Maximilians» του Wurzburg κ. Christian Hannick, με θέμα Η Ιστορία των Monumenta Musicae Byzantinae και το σπουδαίο ερευνητικό έργο που συντελείται όλα αυτά τα χρόνια στην Κοπεγχάγη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βασίλης Χάδος – ΦΩΤΟ: Ραφαήλ Γεωργιάδης – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

Η διάλεξη που δόθηκε σε άπταιστα Ελληνικά, πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του Εργαστηρίου Λειτουργικών Μελετών του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του Colloquium Λειτουργικής, με την ακαδημαϊκή επίβλεψη του πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρυσοστόμου Νάση Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής.

 

 

Την διάλεξη παρακολούθησαν οι π. Νικόδημος Σκρέτας Καθηγητής Λειτουργικής, Τρύφων Τσομπάνης Λειτουργιολόγος, Αγγελική Δεληκάρη Σλαβολογος,  Μαρια Αλεξάνδρου Καθηγήτρια Βυζαντινής Μουσικολογίας, Ειδικοί Επιστήμονες όπως οι Αντώνης Κωνσταντινίδης, Ευαγγελία Σπυράκου, καθώς και διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

 

 

Η διάλεξη προκάλεσε έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο σχετικά με την ερμηνεία της παλαιάς βυζαντινής σημειογραφίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων