30/05/2019 30/05/2019 Διάταγμα σχετικά με τις σχέσεις με το αποκαλούμενο “Πατριαρχείο Κιέβου” εξέδωσε ο Προκαθήμενος της αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Κιέβου κ. Επιφάνιος, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις πρόσφατες δηλώσεις του επίτιμου “Πατριάρχη” Κιέβου κ. Φιλάρετου. Όπως γράφει το 112 Ukraine στο διάταγμα αναφέρεται ότι όλα τα έγγραφα και εντολές, εκδιδόμενες εξ ονόματος του...
30 Μαΐου, 2019 - 14:01

Διάταγμα του Μητρ. Επιφάνιου για τον κ. Φιλάρετο

Διαδώστε:
Διάταγμα του Μητρ. Επιφάνιου για τον κ. Φιλάρετο

Διάταγμα σχετικά με τις σχέσεις με το αποκαλούμενο “Πατριαρχείο Κιέβου” εξέδωσε ο Προκαθήμενος της αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Κιέβου κ. Επιφάνιος, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις πρόσφατες δηλώσεις του επίτιμου “Πατριάρχη” Κιέβου κ. Φιλάρετου.

Όπως γράφει το 112 Ukraine στο διάταγμα αναφέρεται ότι όλα τα έγγραφα και εντολές, εκδιδόμενες εξ ονόματος του θρησκευτικού συλλόγου η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Κιέβου, η οποία έπαυσε τη δραστηριότητά της, που εκδόθηκαν μετά τις 30 Ιανουαρίου 2019 είναι άκυρα και δεν είναι εκτελεστά στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία”

Αποφασίζει επίσης να παύσει τη δραστηριότητα του “Πατριαρχείο του Κιέβου” μέσω της ένταξής της στην ιδρυόμενη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και να παύσει επίσης τη δραστηριότητα όλων των καταστατικών οργάνων του Πατριαρχείο Κιέβου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων