30/03/2021 30/03/2021 Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας και συντονισμού για την ανάδειξη και προώθηση του ιστορικού τουρισμού, με κοινή πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, τηλεδιάσκεψη για την υλοποίηση δράσεων μνήμης προς τιμήν των ANZAC, στη Λήμνο. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού...
30 Μαρτίου, 2021 - 19:13

Δημιουργία Μνημείου ANZAC στη Λήμνο

Διαδώστε:
Δημιουργία Μνημείου ANZAC στη Λήμνο

Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας και συντονισμού για την ανάδειξη και προώθηση του ιστορικού τουρισμού, με κοινή πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, τηλεδιάσκεψη για την υλοποίηση δράσεων μνήμης προς τιμήν των ANZAC, στη Λήμνο.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου  κ. Ιερόθεος Γ΄, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστασία Αντωνέλλη, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Άγγελος Βλαττάς – Λαμπρινός, ο Δήμαρχος του νησιού κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παύλος Μιχαλακέλης, εκπρόσωποι των ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ.

Η ιστορική και πολιτιστική δράση προτάθηκε από το Υπουργείο Βετεράνων και Στρατιωτικού Προσωπικού της Αυστραλίας για να αποτίσει φόρο τιμής στους Αυστραλούς που συνέδραμαν με στρατιωτικά εκστρατευτικά σώματα τους Συμμάχους κατά τη διάρκεια του A΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων