16/02/2022 16/02/2022 «Με την βελτίωση του καιρού και με βάση τα μοντέλα που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες αναμένουμε περί τα μέσα Μαρτίου να υπάρξει μια ουσιαστική αποκλιμάκωση της πανδημίας, πάντα κρατώντας την επιφύλαξη μιας δυσάρεστης έκπληξης από ένα μεταλλαγμένο στέλεχος» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο καθηγητής Ιατρικής σχολής και πρύτανης ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος. Επιβεβαιώνοντας την σταθεροποίηση στον...
16 Φεβρουαρίου, 2022 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2022 - 11:16

Δημόπουλος: Αναμένουμε αποκλιμάκωση της πανδημίας στα μέσα Μαρτίου

Διαδώστε:
Δημόπουλος: Αναμένουμε αποκλιμάκωση της πανδημίας στα μέσα Μαρτίου

«Με την βελτίωση του καιρού και με βάση τα μοντέλα που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες αναμένουμε περί τα μέσα Μαρτίου να υπάρξει μια ουσιαστική αποκλιμάκωση της πανδημίας, πάντα κρατώντας την επιφύλαξη μιας δυσάρεστης έκπληξης από ένα μεταλλαγμένο στέλεχος» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο καθηγητής Ιατρικής σχολής και πρύτανης ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος.

Επιβεβαιώνοντας την σταθεροποίηση στον αριθμό των καθημερινών κρουσμάτων τον τελευταίο καιρό, είπε ακόμα ότι αρκετοί ασθενείς που πηγαίνουν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών στα εξωτερικά ιατρεία με διάφορα προβλήματα παθολογικά και χειρουργικά, στο πλαίσιο ελέγχου που γίνεται σχεδόν σε όλους τους ασθενείς για τον covid-19, μπορεί να βρεθούν θετικοί ενώ το ουσιαστικό τους πρόβλημα μπορεί να μην προέρχεται από κορονοϊό. «Αυτοί οι ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες covid για να αποφευχθεί η διασπορά στο υπόλοιπο νοσοκομείο και επομένως σε κάποιο βαθμό μπορεί να εξηγείται η βαρύτητα των περιστατικών που νοσηλεύονται και δυστυχώς ο αριθμός των θανάτων, ενώ αυτή την περίοδο έχουμε σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων» εξήγησε ο κ. Δημόπουλος.

Ακούστε ΕΔΩ τα όσα ανέφερε. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων