01/12/2021 01/12/2021 Δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος προκήρυξε, χθες βράδυ, ο Πρόεδρος του Σερβικού Κοινοβουλίου Ίβιτσα Ντάτσιτς. Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στις 16 Ιανουαρίου και θα αφορά το κράτος δικαίου και την εκλογή δικαστών και εισαγγελέων. Οι πολίτες της Σερβίας θα κληθούν να απαντήσουν με “Ναι” ή “Όχι” στο ερώτημα: «Είστε υπέρ της επικύρωσης νομοθετικής πράξης...
01 Δεκεμβρίου, 2021 - 11:19
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2021 - 11:26

Δημοψήφισμα για την αλλαγή του Συντάγματος στη Σερβία

Διαδώστε:
Δημοψήφισμα για την αλλαγή του Συντάγματος στη Σερβία

Δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος προκήρυξε, χθες βράδυ, ο Πρόεδρος του Σερβικού Κοινοβουλίου Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στις 16 Ιανουαρίου και θα αφορά το κράτος δικαίου και την εκλογή δικαστών και εισαγγελέων. Οι πολίτες της Σερβίας θα κληθούν να απαντήσουν με “Ναι” ή “Όχι” στο ερώτημα: «Είστε υπέρ της επικύρωσης νομοθετικής πράξης για την τροποποίηση του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Σερβίας;».

Ο Ίβιτσα Ντάστιτς διέψευσε τις φήμες περί αλλαγής του άρθρου που ορίζει ότι το Κόσοβο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Σερβίας και διευκρίνισε ότι πρόκειται για τροποποίηση των άρθρων εκείνων που σχετίζονται με θέματα δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το ertnews.gr το άρθρο για το Κόσοβο, που θεωρείται τροχοπέδη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την επίτευξη συμφωνίας με την Πρίστινα, δεν θα καταργηθεί. «Η θέση μας είναι απολύτως σαφής: το Κόσοβο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Σερβίας» δήλωσε κατηγορηματικά ο Πρόεδρος της Βουλής Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο Πρόεδρος της Σερβικής Βουλής, Ίβιτσα Ντάτσιτς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων