19/01/2023 19/01/2023 Οι κατηγορίες που εξαπολύει η Τουρκία κατά της Ελλάδας ξεπερνoύν κάθε όριο λογικής και δεν πείθουν τη διεθνή κοινότητα, τονίζουν διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας τις πρόσφατες αναφορές Τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης νήσων και προκλητικών ελληνικών ενεργειών. «Οι πρόσφατες αναφορές Τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών αποτελούν μια επανάληψη των τουρκικών έωλων αιτιάσεων τις οποίες η Ελλάδα...
19 Ιανουαρίου, 2023 - 10:05
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2023 - 10:03

Διπλωματικές πηγές κατά Τσαβούσογλου: Οι απειλές κατά της Ελλάδας ξεπερνoύν κάθε όριο λογικής

Διαδώστε:
Διπλωματικές πηγές κατά Τσαβούσογλου: Οι απειλές κατά της Ελλάδας ξεπερνoύν κάθε όριο λογικής

Οι κατηγορίες που εξαπολύει η Τουρκία κατά της Ελλάδας ξεπερνoύν κάθε όριο λογικής και δεν πείθουν τη διεθνή κοινότητα, τονίζουν διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας τις πρόσφατες αναφορές Τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης νήσων και προκλητικών ελληνικών ενεργειών.

«Οι πρόσφατες αναφορές Τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών αποτελούν μια επανάληψη των τουρκικών έωλων αιτιάσεων τις οποίες η Ελλάδα έχει επανειλημμένα απορρίψει στο σύνολό τους με σειρά από τεκμηριωμένα επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές, που έχουν αποσταλεί στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ», αναφέρουν οι διπλωματικές πηγές.

Και προσθέτουν: «Εξίσου απορριπτέες στο σύνολό τους είναι και οι υποτιθέμενες κατηγορίες περί «ελληνικών προκλητικών ενεργειών», οι οποίες εκτοξεύονται από μια χώρα η οποία συστηματικά χρησιμοποιεί ανοιχτά την απειλή πολέμου, αμφισβητεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, συνάπτει ανυπόστατα και παράνομα μνημόνια αγνοώντας το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και καθημερινά παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο και τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Οι εν λόγω κατηγορίες ξεπερνoύν κάθε όριο λογικής και δεν πείθουν την διεθνή κοινότητα».

Εχθροί της Τουρκίας το PKK και η … Ελλάδα

Ως εχθρούς της Τουρκίας που έχουν την ίδια «ανησυχία» για τον στρατό και την αμυντική βιομηχανία της χώρας του, παρουσίασε την Ελλάδα και το PKK ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της ομάδας του κόμματός του, ο Ερντογάν τόνισε χαρακτηριστικά: «Εμείς ξέρουμε ότι όσοι επιτίθενται στον στρατό και στην αμυντική βιομηχανία μιας χώρας είναι αυτοί που τους βλέπουν ως απειλή. Για παράδειγμα παρ’ όλο που βρίσκουμε αδικαιολόγητα τα ξεσπάσματα της Ελλάδας σε αυτό το θέμα, το καταλαβαίνουμε.

Κατά τον ίδιο τρόπο είναι εύλογες οι κραυγές του ΡΚΚ και αυτό το κατεβαίνουμε. Όπως επίσης καταλαβαίνουμε ότι βλέπουν ως απειλή για τα πολικά τους συμφέροντα τη στρατιωτική ισχύ της χώρας μας.

Όμως αυτό που δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε και μας στενοχωρεί είναι ότι ένα κόμμα αυτής της χώρας, ο πρόεδρος ενός κόμματος και τα μέλη του δυσαρέσκεια τους για τον στρατό και την αμυντική μας βιομηχανία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, σκαι.γρ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων