14/08/2020 14/08/2020 Σε έναν διπλωματικό μαραθώνιο έχει επιδοθεί η ελληνική κυβέρνηση, την ώρα που το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις πλεει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητεί διάλογο και διαπραγματεύσεις για Μεσόγειο και Αιγαίο. Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συζήτησαν...
14 Αυγούστου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2020 - 14:03

Διπλωματικός πυρετός – Κρίσιμες επαφές στη Βιέννη

Διαδώστε:
Διπλωματικός πυρετός – Κρίσιμες επαφές στη Βιέννη

Σε έναν διπλωματικό μαραθώνιο έχει επιδοθεί η ελληνική κυβέρνηση, την ώρα που το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις πλεει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητεί διάλογο και διαπραγματεύσεις για Μεσόγειο και Αιγαίο.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο πρωθυπουργός συνομίλησε και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ (Charles Michel).
Ο Σαρλ Μισέλ επικοινώνησε και με τον Τούρκο Πρόεδρο, στον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες διεμήνυσε ότι ΕΕ στέκεται πλήρως στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου»
Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Σαρλ Μισέλ καταδίκασε τη συμφωνία μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας και κάλεσε για αποκλιμάκωση της έντασης και αποφυγή των προκλήσεων.

 


Στη Βιέννη σήμερα το ενδιαφέρον

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέπτεται σήμερα την Βιέννη, για την κρίσιμη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο. Επίσης, από την αυστριακή πρωτεύουσα θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
Στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ ο κ. Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή.
Όσον αφορά τις συνομιλίες του κ. Δένδια με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Αυστρίας θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.
Ο κ. Δένδιας ήταν χθες στο Ισραήλ, όπου είχε εκτενείς συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι, οι οποίοι παρείχαν πλήρη στήριξη στις ελληνικές θέσεις
Χθες, το απόγευμα επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών είχε διαδοχικές επικοινωνίες με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.
Ειδικότερα, συνομίλησε με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν και τους Αμερικανούς γερουσιαστές Μπομπ Μενέντεζ και Κρις βαν Χόλεν. Στην τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών τον ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Ελλάδα έναντι της τουρκικής παραβατικότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων