10/12/2021 10/12/2021 «Δύο χριστιανικές εκκλησίες πωλούνται στην Τουρκία», γράφουν οι αυστριακές εφημερίδες «Kronen Zeitung» και Nachrichten.at. Θεωρητικά, οι ναοί πωλούνται, για να καλυφθεί ο προϋπολογισμός της Τουρκίας, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική κρίση. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει η τουρκική πλευρά και αναφέρεται στο σχετικό άρθρο. Οι Ιεροί Ναοί του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Προύσα και...
10 Δεκεμβρίου, 2021 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2021 - 15:41

Δυο ορθόδοξες εκκλησίες πωλούνται στην Τουρκία

Διαδώστε:
Δυο ορθόδοξες εκκλησίες πωλούνται στην Τουρκία

«Δύο χριστιανικές εκκλησίες πωλούνται στην Τουρκία», γράφουν οι αυστριακές εφημερίδες «Kronen Zeitung» και Nachrichten.at. Θεωρητικά, οι ναοί πωλούνται, για να καλυφθεί ο προϋπολογισμός της Τουρκίας, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική κρίση. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει η τουρκική πλευρά και αναφέρεται στο σχετικό άρθρο.

Οι Ιεροί Ναοί του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Προύσα και της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαρντίν πωλούνται προς 441.000 και 507.500 ευρώ, αντίστοιχα.

Ο Γραμματέας του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Ίγκορ Γιακιμτσούκ, ανακοίνωσε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν μπορεί να εγκρίνει μια τέτοια στάση απέναντι στους ορθόδοξους ιερούς ναούς οπουδήποτε στον κόσμο.

Πηγές: https://www.nachrichten.at/meine-welt/wohnen/finanzkrise-tuerkei-bietet-kirchen-zum-verkauf-an;art168076,3498923

https://www.krone.at/2568926

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων