29/11/2020 29/11/2020 Την παράταση των μέτρων που ισχύουν στους χώρους λατρείας από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ορίζει πως η τέλεση λειτουργιών θα γίνεται “αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων”....
29 Νοεμβρίου, 2020 - 10:21
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2020 - 10:40

Το νέο ΦΕΚ για την παράταση των μέτρων στους ναούς

Διαδώστε:
Το νέο ΦΕΚ για την παράταση των μέτρων στους ναούς

Την παράταση των μέτρων που ισχύουν στους χώρους λατρείας από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ορίζει πως η τέλεση λειτουργιών θα γίνεται “αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων”.

Διευκρινίζεται ότι στις κηδείες και σε σχετικές ταφικές εκδηλώσεις επιτρέπεται η συμμετοχή του θρησκευτικού λειτουργού και 9 ατόμων καθώς και αυτών που επιμελούνται της ταφής.

Επίσης για τη χρήση μάσκας προβλέπει πως δεν είναι υποχρεωτική μόνο κατά τη διάρκεια της τέλεσης της ακολουθίας.

Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα μέτρα αναφέρεται πως θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ στον κατά νόμο υπεύθυνο θρησκευτικό λειτουργό.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΦΕΚ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων