23/01/2020 23/01/2020 Εκοιμήθη σε ηλικία 90 ετών ο Μητροπολίτης πρώην Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνος. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου και ώρα 12.00μ.μ. θα ψαλλεί η Εξόδιος ακολουθία. Η σορός του κοιμηθέντος ιεράρχου θα αφιχθεί στον Μητροπολιτικό Ναό σήμερα 23 Ιανουαρίου και περί ώρα 4.00μ.μ. και θα τελεσθεί Τρισάγιο υπό του Σεβασμιωτάτου...
23 Ιανουαρίου, 2020 - 13:20
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2020 - 16:27

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνος

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνος

Εκοιμήθη σε ηλικία 90 ετών ο Μητροπολίτης πρώην Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνος.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου και ώρα 12.00μ.μ. θα ψαλλεί η Εξόδιος ακολουθία.

Η σορός του κοιμηθέντος ιεράρχου θα αφιχθεί στον Μητροπολιτικό Ναό σήμερα 23 Ιανουαρίου και περί ώρα 4.00μ.μ. και θα τελεσθεί Τρισάγιο υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ μετά του Ιερού Κλήρου και εν συνεχεία Ιερά Αγρυπνία.

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ.

Το Ιερό Σκήνωμα θα ευρίσκεται εις λαϊκόν προσκύνημα από τις 4.00μ.μ. έως και την ώρα της εξοδίου ακολουθίας.

Το βιογραφικό σημείωμα του μακαριστού 

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Μαίου, κατάγεται απο την Κεφαλλονιά. Μετά το πέρας των εγκύκλιων σπουδών του εισήλθε στο Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και εν συνέχεια στη Θεολογική Σχολή τουΠανεπιστημίου Αθηνών. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Διονύσιο στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου οδού Ψαρών. Διακόνησε στη γραμματεία της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Διετέλεσε για μικρό διάστημα πρωθιερευς των Ανακτόρων. Υπηρέτησε την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής ως Ιεροκήρυκας, ως πνευματικός, ως Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής, ως Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Οικοτροφείου Θηλέων και ως Πρωτοσύγκελλος (1966-1974).

Υπήρξε συνεργάτης του Ραδιοφωνικού σταθμού της Θράκης. Υπηρέτησε ως Εφημέριος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Ιερό Ναό Αγίου Ευθυμίου Κυψέλης.

Τον Μάιο του 1974 μετατέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Υπηρέτησε την Ιερά Μητρόπολη, ως Ιεροκήρυκας, ως πνευματικός, ως Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνος και ως Πρωτοσύγκελλος. Την 25η Μαϊου 1994 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, η χειροτονία του έγινε στις 29 Μαίου 1994.

Στις  2 Σεπτεμβρίου 2014, με επιστολή του προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο (Δ.Ι.Σ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος παραιτήθηκε για λόγους υγείας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων