23/09/2022 23/09/2022 Εκοιμήθη σε ηλικία 89 ετών ο Ιερέας π. Κωνσταντίνος Στρουμπκάκος, κατά σάρκα πατέρα του δημοσιογράφου της Pemptousia TV και του ope.gr Δημήτριου Στρουμπάκου, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Ο μακαριστός π. Κωνσταντίνος διήγαγε τα 61 χρόνια ιερωσύνης δεόμενος μέχρι της τελευταίας του αναπνοής στον Πανάγαθο Θεό. Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο,...
23 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2022 - 18:34

Εκοιμήθη ο π. Κωνσταντίνος Στρουμπάκος

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο π. Κωνσταντίνος Στρουμπάκος

Εκοιμήθη σε ηλικία 89 ετών ο Ιερέας π. Κωνσταντίνος Στρουμπκάκος, κατά σάρκα πατέρα του δημοσιογράφου της Pemptousia TV και του ope.gr Δημήτριου Στρουμπάκου, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ο μακαριστός π. Κωνσταντίνος διήγαγε τα 61 χρόνια ιερωσύνης δεόμενος μέχρι της τελευταίας του αναπνοής στον Πανάγαθο Θεό. Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 π.μ.  στον Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων του Δήμου Αγίων Αναργύρων Αττικής. Νωρίτερα, στις 08:00 π.μ., θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

“Πολυαγαπημένε και γλυκέ μας πατέρα. Σήμερα επέλεξε ο Πανάγαθος Θεός μας να σε κατατάξει μεταξύ των Δικαίων.Πώς να σε αποχαιρετίσουμε άξιε Λευίτη ; Πως να σου πούμε το στερνό αντίο καλέ μας πατέρα; Ευαρέστησες Θεό και ανθρώπους. Ήσουν η πνευματική και πατρική μας ” φτερούγα”, όπου μέσα της κουρνιάζαμε μέχρι και πρίν λίγη ώρα. Ευχαριστούμε τον Πανάγαθο Θεό μας που μας ευεργέτησε έχοντας μέσα στο σπίτι μας έναν άξιο Λειτουργό Του. Καλό Παράδεισο γλυκύτατε πατέρα. Και σου υποσχόμαστε πώς θα κάνουμε τα πάντα για να σου μοιάσουμε έστω και λίγο. ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!”, έγραψε ο Δημήτρης Στρουμπάκος στην σελίδα του στο Facebook.

Ποιος ήταν ο π. Κωνσταντίνος Στρουμπάκος

Ο π. Κωνσταντίνος γεννήθηκε στο Πελόπιο Ηλείας το 1933. Στις 27 Ιουνίου του 1961 αποφοίτησε από το Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο της Πάτρας ενώ την ίδια χρονιά νυμφεύθηκε την Ασημίνα Γιαννακοπούλου με την οποία απέκτησαν 7 τέκνα.

Στις 27 Ιουλίου 1961, ημέρα Πέμπτη, εορτή του Αγίου Παντελεήμονος, έγινε η εις διάκονον χειροτονία του, στα Σιταράλωνα Αγρινίου από τα τίμια χέρια του μακαριστού Μητροπολίτη Άρτης Ιγνάτιο Γ’  Τσίγκρη. Στην Θεία Λειτουργία είχαν συλλειτουργήσει ο μακαριστός Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Κωνσταντίνος Πούλος, ο νέος Άγιος της Εκκλησίας Καλλίνικος Εδέσσης, τότε Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεωργιος Παπασταύρου, ο μακαριστός π. Ιωάννης Πούλος και άλλοι κληρικοί.

Την Κυριακή 30 Ιουλίου 1961 ετελέσθη στη Βόνιτσα η εις Πρεσβύτερον χειροτονία από τον Μητροπολίτη Άρτης Ιγνάτιο.

Από την ημέρα της χειροτονίας του και έως το το 1969 διηκόνησε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Λεσίνι Μεσολογγίου. Από το 1969 έως το 1998, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε, διετέλεσε προϊστάμενος-εφημέριος στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κατοχής Μεσολογγίου.

Δείτε ένα βίντεο αφιέρωμα με αφορμή τη συμπλήρωση εξήντα χρόνων ιερωσύνης του μακαριστού π. Κωνσταντίνου Στρουμπάκου:

Η Διεύθυνση και η Συντακτική Ομάδα του ope.gr εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στον συνάδελφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ευχόμενοι ο Κύριος να αναπαύσει εν χώρα Ζώντων τον μακαριστό π. Κωνσταντίνο.  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων