22/04/2019 22/04/2019 Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα  από τις 22 Απριλίου του 2013 όταν ο Επίσκοπος Χαλεπίου Παύλος, αδελφός του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, και ο Συροϊακωβίτης Επίσκοπος Ιωάννης Ιμπραήμ έπεφταν θύματα απαγωγής, όταν επέστρεφαν μαζί στην επισκοπική έδρα τους στο Χαλέπι για την Κυριακή των Βαΐων και την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Σήμερα, έξι χρόνια μετά...
22 Απριλίου, 2019 - 8:20
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2019 - 20:23

Έξι χρόνια χωρίς τον Επίσκοπο Χαλεπίου

Διαδώστε:
Έξι χρόνια χωρίς τον Επίσκοπο Χαλεπίου

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα  από τις 22 Απριλίου του 2013 όταν ο Επίσκοπος Χαλεπίου Παύλος, αδελφός του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, και ο Συροϊακωβίτης Επίσκοπος Ιωάννης Ιμπραήμ έπεφταν θύματα απαγωγής, όταν επέστρεφαν μαζί στην επισκοπική έδρα τους στο Χαλέπι για την Κυριακή των Βαΐων και την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Σήμερα, έξι χρόνια μετά η τύχη τους εξακολουθεί να αγνοείται.

“Εκφράζουμε τη λύπη μας ως προς την απόλυτη αδιαφορία των Κρατών και ισχυρών του κόσμου τούτου, για την τύχη των δύο Μητροπολιτών Χαλεπίου, Παύλου Yazιji και Ιωάννου Ibrahim” υπογράμμισαν τη περασμένη εβδομάδα στο κοινό ανακοινωθέν τους οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος, Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης, Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος κατά τη συνάντηση που είχαν στη Λευκωσία.

Επίσης, σε ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο Αντιοχείας αναφέρει: «Καθώς η ημέρα αυτή πλησιάζει, το Πατριαρχείο Αντιοχείας προσεύχεται για τους απαχθέντες. Και καθώς πλησιάζει το Άγιο Πάσχα, απευθύνουμε έκκληση σε όλους του πιστούς να προσευχηθούν θερμά στον Θεό για αυτούς που έχουν απαχθεί, αλλά και για να στείλει το πνεύμα της ειρήνης στην Ανατολή και σε όλο τον κόσμο»

Οι δύο επίσκοποι δέχθηκαν επίθεση από τζιχαντιστές της Αλ-Νούσρα, οι οποίοι σκότωσαν τον διάκονο του Συροιακωβίτη Μητροπολίτη, που ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν, ενώ άφησαν ελεύθερο τον συνοδηγό του, ο οποίος μετά την απαγωγή διέφυγε στο Κατάρ.

Το μοναδικό μήνυμα που πρόλαβε να στείλει ο μητροπολίτης Παύλος από το κινητό του ήταν «μας έχει απαγάγει η Αλ-Κάιντα και μας πηγαίνουν προς στην Τουρκία».

Παρά τα όσα κατά καιρούς έχουν διαρρεύσει για την τύχη των δύο μητροπολιτών, καμία πληροφορία δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί και οι δύο μητροπολίτες παραμένουν επίσημα «αγνοούμενοι».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων