24/06/2021 24/06/2021 Επιβεβαιώθηκε η πρωινή αποκλειστική δήλωση του Υπουργού Υγείας στο ope.gr Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του Διεθνούς Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Κώστα Παναγόπουλο το πρωί της Πέμπτης σχετικά με την πορεία υγείας των Μητροπολιτών που δέχθηκαν επίθεση με καυστικό υγρό στο Συνοδικό Μέγαρο. Ο Υπουργός Υγείας απάντησε: «Είναι όλοι τους καλά...
24 Ιουνίου, 2021 - 16:58
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2021 - 17:14

Εξιτήρια έλαβαν οι επτά Μητροπολίτες, όχι ο Αρχιμανδρίτης

Διαδώστε:
Εξιτήρια έλαβαν οι επτά Μητροπολίτες, όχι ο Αρχιμανδρίτης

Επιβεβαιώθηκε η πρωινή αποκλειστική δήλωση του Υπουργού Υγείας στο ope.gr

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του Διεθνούς Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Κώστα Παναγόπουλο το πρωί της Πέμπτης σχετικά με την πορεία υγείας των Μητροπολιτών που δέχθηκαν επίθεση με καυστικό υγρό στο Συνοδικό Μέγαρο. Ο Υπουργός Υγείας απάντησε: «Είναι όλοι τους καλά και θα βγουν».

Εξιτήρια έλαβαν οι επτά Μητροπολίτες, από τα Νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και ΚΑΤ, όπου είχαν μεταφερθεί μετά τον τραυματισμό τους από την επίθεση με καυστικό υγρό, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το απόγευμα. Για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του ΚΑΤ παρέμεινε ο Αρχιμανδρίτης-Γραμματέας  του Συνοδικού Δικαστηρίου, ο οποίος έφερε σοβαρότερο έγκαυμα δέρματος τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας.

Ειδικότερα, οι Μητροπολίτες Γουμενίσσης, Κηφισίας, Δρυινουπόλεως και Κασσανδρείας, που διακομίστηκαν χθες με ΕΚΑΒ από το Λαϊκό Νοσοκομείο στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς για την οποία έλαβαν την δέουσα αγωγή, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου. Μετέπειτα εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή. Θα πραγματοποιηθεί επανεξέταση του Μητροπολίτη Κηφισίας το Σάββατο 26 Ιουνίου.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΚΑΤ διακομίστηκαν χθες οι Μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Άρτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου, έφεραν ελαφρά εγκαύματα δέρματος, τους δόθηκε ιατρική φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό της Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου και έλαβαν εξιτήριο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων