21/10/2020 21/10/2020 ΑΘΩΟΣ κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Κέρκυρας ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και για την δεύτερη υπόθεση, η οποία αφορά στη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα εντός του ναού την Κυριακή των Βαΐων. Νωρίτερα, η Εισαγγελέας στην εισήγησή της πρότεινε την ενοχή του με ελαφρυντικά επικαλούμενη και πάλι το άρθρο...
21 Οκτωβρίου, 2020 - 13:35
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2020 - 13:59

ΕΚΤΑΚΤΟ – Αθώος και για τη δεύτερη υπόθεση ο Μητρ. Κερκύρας

Διαδώστε:
ΕΚΤΑΚΤΟ – Αθώος και για τη δεύτερη υπόθεση ο Μητρ. Κερκύρας

ΑΘΩΟΣ κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Κέρκυρας ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και για την δεύτερη υπόθεση, η οποία αφορά στη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα εντός του ναού την Κυριακή των Βαΐων.

Νωρίτερα, η Εισαγγελέας στην εισήγησή της πρότεινε την ενοχή του με ελαφρυντικά επικαλούμενη και πάλι το άρθρο 33 του νέου Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «η πράξη δεν καταλογίζεται σε εκείνον που την τέλεσε, αν κατά την τέλεσή της αδυνατούσε να συμμορφωθεί προς το δίκαιο λόγω ανυπέρβλητου για τον ίδιο διλήμματος εξαιτίας σύγκρουσης καθηκόντων και η προσβολή που προκλήθηκε από την πράξη είναι κατά το είδος και τη σπουδαιότητα ανάλογη με την προσβολή που απειλήθηκε».

Η Εισαγγελέας  αναφέρθηκε στην «αφηρημένη έκθεση σε κίνδυνο δημόσιας υγείας» και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι έκτοτε ο Σεβασμιώτατος δεν προέβη ξανά σε κάποια έκνομη πράξη. Αντιθέτως, πειθάρχησε προς τον νόμο. Επίσης, τόνισε και τις εκκλησιαστικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες που έχει η λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα.

Για την πρώτη υπόθεση κρίθηκε ΑΘΩΟΣ. 

Η υπόθεση αφορά στην τοποθέτησή του, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, όπου φέρεται να καλούσε τους πιστούς να μεταβούν στην εκκλησία και να μεταλάβουν, παρακάμπτοντας τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων