29/10/2020 29/10/2020 Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», έφεση στην πρόσφατη απόφαση αθώωσης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριου, άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας κ. Διονύσης Λαμπρίδης. Ο Εισαγγελέας κος Λαμπρίδης άσκησε έφεση την οποία κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι κατά της αθωωτικής απόφασης του Μητροπολίτου Κερκύρας για την υπόθεση της...
29 Οκτωβρίου, 2020 - 18:41
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2020 - 22:11

Έφεση άσκησε ο Εισαγγελέας για την αθώωση του Μητρ. Κερκύρας

Διαδώστε:
Έφεση άσκησε ο Εισαγγελέας για την αθώωση του Μητρ. Κερκύρας

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», έφεση στην πρόσφατη απόφαση αθώωσης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριου, άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας κ. Διονύσης Λαμπρίδης.

Ο Εισαγγελέας κος Λαμπρίδης άσκησε έφεση την οποία κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι κατά της αθωωτικής απόφασης του Μητροπολίτου Κερκύρας για την υπόθεση της περιφοράς του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του ναού την Κυριακή των Βαϊων, με την παρουσία άνω των πέντε ατόμων, σε αντίθεση με τα πρωτόκολλα της καραντίνας για την προστασία κατά της διάδοσης του κορονοϊού. Ωστόσο, οι συνήγοροι του Σεβασμιωτάτου δήλωσαν ότι έως και το απόγευμα δεν είχαν επίσημη ενημέρωση για το θέμα.

Να θυμίσουμε ότι στις 21 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Κέρκυρας.

Ο Σεβασμιώτατος κρίθηκε ΑΘΩΟΣ και για τις δύο υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείτο.

Ειδικότερα, ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος κατηγορούνταν για τις εξής υποθέσεις:

Η μία υπόθεση αφορούσε στην παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ), καθώς την Κυριακή των Βαϊων πραγματοποίησε τη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, με την παρουσία περισσότερων πιστών από όσους προβλέπονταν.

Η άλλη αφορούσε στην τοποθέτησή του, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, όπου φέρεται να καλούσε τους πιστούς να μεταβούν στην εκκλησία και να μεταλάβουν, παρακάμπτοντας τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

 

 

Υπενθυμίζουμε ότι το Πρακτορείο «Ορθοδοξία» είχε καλύψει τηλεοπτικά την πρόσφατη δίκη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας. Δείτε τα σχετικά:

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΑΘΩΟΣ ο Μητροπολίτης Κερκύρας και για τις δύο υποθέσεις – «Σήμερα δικαιώθηκε η Εκκλησία. Δικαιώθηκε η Κέρκυρα»

«Σήμερα, αλήθεια είναι, ότι η Δικαιοσύνη ιερούργησε»

Το προσκύνημα στον Άγιο Σπυρίδωνα και η επόμενη ημέρα

Η δίκη στην Κέρκυρα και το Άρθρο 33

Τι είπε η υπεράσπιση του Μητροπολίτου Κερκύρας

ΚΕΡΚΥΡΑ- Ενοχή με ελαφρυντικά πρότεινε η Εισαγγελέας

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων