04/02/2020 04/02/2020 Εντυπωσίασε και καθήλωσε το κατάμεστο ακροατήριο του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης ο Διδάκτωρ Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών κ. Φάνης Μαλκίδης με την υπέροχη και μεστή νοημάτων ομιλία του με θέμα: “Ελληνισμός : Υποταγή ή Αντίσταση”. Την Δευτέρα 3-2-2020 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη) πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Σχολής Γονέων – Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης με...
04 Φεβρουαρίου, 2020 - 12:13
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2020 - 11:39

“Ελληνισμός : Υποταγή ή Αντίσταση”

Διαδώστε:
“Ελληνισμός : Υποταγή ή Αντίσταση”

Εντυπωσίασε και καθήλωσε το κατάμεστο ακροατήριο του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης ο Διδάκτωρ Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών κ. Φάνης Μαλκίδης με την υπέροχη και μεστή νοημάτων ομιλία του με θέμα: “Ελληνισμός : Υποταγή ή Αντίσταση”.

Την Δευτέρα 3-2-2020 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη) πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Σχολής Γονέων – Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης με ομιλητή τον κ. Θεοφάνη Μαλκίδη και θέμα: “Ελληνισμός : Υποταγή ή Αντίσταση”. Η εκδήλωση ξεκίνησε μελωδικά με την χορωδία του Αιγινίου Canto Olympus υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Μιχάλη Καρυοφυλλίδη που ενθουσίασε τους ακροατές.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Σχολής Γονέων Κατερίνης κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης ανέγνωσε την κάτωθι δήλωση σχετικά με την ακυρωθείσα ομιλία του τ. καθ. Κωνσταντίνου Καρακατσάνη.

“Η Σχολή Γονέων Κατερίνης από το καλοκαίρι του 2019 προγραμμάτισε και δημοσίευσε στην σελίδα της www.sxoligoneon.gr το τρέχων πρόγραμμα της περιόδου 2019-2020 στο οποίο την Δευτέρα 3-2-2020 είχε προγραμματιστεί να μιλήσει ο τ. Καθ. Πυρηνικής Ιατρικής του ΑΠΘ κ. Κωνσταντίνος Καρακατσάνης με το θέμα «Εγκεφαλικός Θάνατος & Μεταμόσχευση Οργάνων». Η Σχολή Γονέων 15 ημέρες πριν την συγκεκριμένη εκδήλωση δέχτηκε πλήθος τηλεφωνημάτων και emails να ακυρωθεί η ομιλία. Όπως ήταν φυσικό ενημερώσαμε τον κ. Καθηγητή και από κοινού αποφασίσαμε την ματαίωση της. Σε έκτακτο Δ.Σ. χθές Κυριακή 2-2-2020 αποφασίσαμε να μην δημοσιοποιήσουμε τις επιστολές του Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων κ. Φούζα , του Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων κ. Παπαθεοδωρίδη και την απαντητική επιστολή του κ. Κ. Καρακατσάνη, αλλά δηλώνουμε ότι όποιος ακροατής της Σχολής Γονέων το επιθυμεί, μπορεί να παραλάβει αντίγραφα με αίτηση του. Η Σχολή Γονέων Κατερίνης στα 31 χρόνια λειτουργίας της έχει προσκαλέσει συνολικά 643 διακεκριμένους ομιλητές σε 579 εκδηλώσεις – ομιλίες, οι οποίοι εισηγήθηκαν Κοινωνικά. Παιδαγωγικά, Οικονομικά, Ιατρικά, Εθνικά, Ιστορικά, Θεολογικά, Στρατιωτικά και λοιπά επίκαιρα θέματα. Έτσι από τα πρώτα κιόλας χρόνια λειτουργίας της καθιερώθηκε ώς Άτυπο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Θέλουμε να τονίσουμε ότι ως Σχολή σεβόμαστε τον καλεσμένο ομιλητή χωρίς απαραίτητα να «ασπαζόμαστε» τις όποιες απόψεις του. Γι’ αυτό δίνουμε τον λόγο στο κοινό στο δεύτερο μέρος κάθε εκδήλωσης, να εκφράσει ερωτήσεις, απορίες ή αντιρρήσεις προς τον καλεσμένο ομιλητή, ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη πληροφόρηση στο θέμα της εισηγήσεως. Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια φίμωσης του τ. καθηγητού Πανεπιστημίου ΑΠΘ κ. Καρακατσάνη μας βρίσκει αντίθετους. Η Ελευθερία έκφρασης και λόγου είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου σε Δημοκρατικές κοινωνίες”.

Στην ομιλία του ο κ. Μαλκίδης αναφέρθηκε στα εθνικά προβλήματα της πατρίδας μας για την Μακεδονία και την Συμφωνία των Πρεσπών, το μεταναστευτικό και το δημογραφικό με στοιχεία από επίσημες διακρατικές αναφορές. Ανέπτυξε το θέμα του με ειλικρίνεια και ισηγορία σαν να βρίσκεται στην αρχαία εκκλησία του Δήμου – κάτι που δεν συναντάται στις μέρες μας μια που, κατά τον Ιωάννη Χρυσόστομο, μερικές φορές το σχολείο, η πολιτική, η Εκκλησία και η οικογένεια γίνονται θέατρο.

Κυκλοφορούν πολλά ψεύδη σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, όπως ότι μια συμφωνία δεν καταργείται. Τότε πώς ακυρώθηκαν στον 20ό αιώνα οι Συμφωνίες Ρίμπεντροφ – Μολότωφ και Τσάμπερλαιν – Χίτλερ; Κατά τον μεσολαβητή Νίμιτς θα έπρεπε να γίνει συμφωνία μόνον για το όνομα. Εντούτοις όμως εκχωρήθηκαν από εμάς γλώσσα, συγγραφή σχολικών βιβλίων, παραχώρηση λιμένος, ΑΟΖ, εθνικότητα. Με το πρόσχημα ότι είχε αναγνωριστεί η γλώσσα και το όνομα της γειτονικής χώρας επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι ποτέ δεν αναγνωρίστηκε η γλώσσα τους ως “μακεδονική” και τα 106 κράτη που δέχτηκαν το όνομα αποτελούν τα περισσότερα πρώην αποικίες της άλλοτε βρετανικής κοινοπολιτείας. Σε ένα τέτοιο εθνικό ζήτημα αγνοήθηκε ο ελληνικός λαός, ενώ παραβιάστηκε σε πολλά σημεία η συνθήκη (π.χ. ονομασία προϊόντων, διατήρηση ταυτοτήτων και διαβατηρίων “μακεδονικών”, διατήρηση εθνικού τους ύμνου με ιμπεριαλιστικές βλέψεις στην Μακεδονία).

Από το 2015 το μεταναστευτικό δημιούργησε πολλά προβλήματα στην χώρα μας από την άγνοια και μη σωστή διαχείριση από τους πολιτικούς. Σε 5 χρόνια μπήκαν παράνομα 1.300.000 μετανάστες αλλάζοντας προς το χειρότερο την ζωή των Ελλήνων και ιδίως των νησιών Χίου, Λέσβου και Σάμου. Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης σιτίζει 33 “δομές φιλοξενίας” στις οποίες το 47% είναι Αφγανοί, ενώ στην χώρα τους ο πόλεμος σταμάτησε το 2003.

Στο 96% των μεταναστών το κράτος δίνει ΑΜΚΑ, στο 78% ΑΦΜ και οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες γράφονται στον ΟΑΕΔ για να παίρνουν επιδόματα. Οι νέοι και τα ασυνόδευτα παιδιά θα μένουν σε εξοπλισμένα διαμερίσματα και σύμφωνα με την “Διαύγεια” για 4 μόνο μέρες στην Μόρια ξοδεύτηκαν €500.000. Ελάχιστοι επέστρεψαν στην Τουρκία και ενώ έπρεπε η Ενωμένη Ευρώπη να μας δώσει, όπως υποσχέθηκε, €3.000.000 για τα έξοδά τους, μας έδωσε μόνον €1.000.000, την στιγμή που η Τουρκία πήρε 6 δις. Επίσης το κράτος μας δεν ξεκαθάρισε το θέμα με τις ΜΚΟ που απαγορεύουν σε υπουργούς και δημοσιογράφους να μπουν στους καταυλισμούς.

Πολύ σοβαρό θέμα για το παρόν και μέλλον της Ελλάδος είναι το δημογραφικό που αποτελεί ξεκάθαρη βόμβα. Σε πολύ λίγα χρόνια με τους ρυθμούς γεννήσεων η Ελλάδα θα μειωθεί στα 7-8 εκατομμύρια και οι μετανάστες θα είναι το λιγότερο 4 εκατομμύρια. Έρευνες για συμφέροντα παγκοσμίως αναφέρουν ότι η Ελλάδα μπορεί να δεχτεί 120.000.000 αλλοδαπούς.

Να γνωρίζουμε χωρίς προκαταλήψεις τα ζωτικά μας προβλήματα, να προβληματιζόμαστε από την Ιστορία γιατί αλλιώς σαν τον Σεφέρη θα λέμε: “Ακούω Ελλάδα και δεν βλέπω Ελλάδα”. Εάν ένας ήταν ο Δημάρατος που “μήδισε” δυστυχώς σήμερα υπάρχουν αρκετοί παρόμοιοι πολιτικοί και όπως είπε παλαιότερα ο Κανελλόπουλος οι πρωθυπουργοί πρέπει να έχουν συμβούλους και όχι οι σύμβουλοι πρωθυπουργούς. Με την Ιστορία, την εθνική μνήμη, την Ορθοδοξία θα κρατήσουμε αντίσταση στα φαινόμενα της υποταγής και θα την μεταφέρουμε παντού στην οικογένεια, στην ενορία, στο σχολείο, στη γειτονιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων