23/02/2020 23/02/2020 Ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Τρικαλιώτης υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αττικής. Είναι Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Παρεκκλησίου των Αγίων Αναργύρων Πευκακίων Αγ. Παρασκευής (όπου έχει αναλάβει και την ευθύνη ανεγέρσεως Νέου Ιερού Ναού), αλλά και πολύ γνωστός για τις δημοσιευμένες ποιητικές συλλογές του. Επ’ αφορμή της κοιμήσεως της ποιήτριας Κικής Δημουλά, δημοσιεύει το...
23 Φεβρουαρίου, 2020 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2020 - 15:56

Ένας ιερέας γράφει και αφιερώνει ποίημα στην Κική Δημουλά

Διαδώστε:
Ένας ιερέας γράφει και αφιερώνει ποίημα στην Κική Δημουλά

Ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Τρικαλιώτης υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αττικής. Είναι Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Παρεκκλησίου των Αγίων Αναργύρων Πευκακίων Αγ. Παρασκευής (όπου έχει αναλάβει και την ευθύνη ανεγέρσεως Νέου Ιερού Ναού), αλλά και πολύ γνωστός για τις δημοσιευμένες ποιητικές συλλογές του. Επ’ αφορμή της κοιμήσεως της ποιήτριας Κικής Δημουλά, δημοσιεύει το παρακάτω αφιερωματικό ποιήμα.

 

Έφυγες Ψυχοσάββατο.

Δεν είσαι
νεκρή,
απλά κοιμάσαι
από σήμερα
έναν ύπνο γλυκό
στου Θεού την αγκαλιά .
Σού έκανε δῶρο
ο Πλάστης σου
να φύγεις Ψυχοσάββατο,
τη μέρα που θυμόμαστε
τις αγαπημένες μας ψυχές.
Αναπαύσου, λοιπόν,
εκ των κόπων σου
από την τύρβη του ματαίου
τούτου κόσμου.
Ανέβα στα ουράνια δώματα
«ἐν τόπῳ χλοερῷ,
ἐν τόπῳ ἀναπαύσεως».
Μόνο μην ξεχάσεις
τα βιβλία
με τα ποιήματα σου
να τα εναποθέσεις
στα πόδια
του Δημιουργού σου.
Κι αν σε ρωτήσει
γιατί είναι μουσκεμένα;
πες του την αλήθεια:
τα ζύμωσα, Κύριε,
με τα δάκρυα του πόνου μου,
με τις αγωνίες και τις λύπες μου.
Κι εκείνος
ως Δίκαιος Κριτής
θα σε ρωτήσει:
«Αγάπησες τον ελάχιστο αδελφό σου»;
Μην βιαστείς ν᾽ απαντήσεις.
Μόνο πήγαινε
σε μια γωνιά
του Παράδεισου
και γράψε
το τελευταίο σου ποίημα
και τέλος στο υστερόγραφο:
«Ναί, Κύριε, σὺ οἶδας, ὅτι φιλώ σε».

Υ. Γ. Καλό ταξίδι, Κική.
Και μην ξεχάσεις
όσα είπαμε…

π. Στ. Τρικ. 22 / 02 / 2020

 

 

Ο π. Σταύρος Τρικαλιώτης γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Χαλάνδρι Αττικής και από το 1986 κατοικεί στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Είναι νυμφευμένος μετην καθηγήτρια φιλόλογο Παναγιώτα Παπακώστα (1986) μετην οποία έχουν αποκτήσει δέκα παιδιά ηλικίας από τριάντα μέχρι δώδεκα ετών (έξι αγόρια και τέσσερα κορίτσια). Σπούδασε Θεολογία και Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1986 και Πρεσβύτερος το 1987. Υπηρέτησε ως Διάκονος στον Ι. Ναό Αγ. Παρασκευής Αττικής ένα έτος 1986-1987 και ως Πρεσβύτερος κατά χρονολογική σειρά στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Θησείου (1987-1989), στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού (1989-1996) και από το 1996 έως σήμερα υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αττικής. Είναι Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Παρεκκλησίου των Αγίων Αναργύρων Πευκακίων Αγ. Παρασκευής (όπου έχει αναλάβει και την ευθύνη ανεγέρσεως Νέου Ιερού Ναού) και υπεύθυνος της Σχολής Γονέων της ενορίας της Αγ. Παρασκευής. Έχει συγγράψει το ερμηνευτικό πόνημα: “Τα Ένδεκα Εωθινά Ευαγγέλια”, το οποίο καιέτυχε ευμενών κριτικών. Αρθρογραφεί στον Εκκλησιαστικό και τον τοπικό Τύπο και τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιείται στην τοπική ιστοσελίδα της οποίας τυγχάνει Διαχειριστής, www.aganargyroi.gr.

Κυκλοφορεί το βιβλίο του πατρός Σταύρου Τρικαλιώτη, «Ο ποιητής των βράχων» των εκδόσεων Ι. Σιδέρη – Ποιητική συλλογή

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων