24/10/2020 24/10/2020 Στα τέλη του περασμένου μήνα οι ορθόδοξοι πιστοί της Κορέας έζησαν την μεγάλη χαρά της τελέσεως του Μυστηρίου του Γάμου των Διονυσίου Kwon και της Κατερίνας Park στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στην Σεούλ. Το Μυστήριο τέλεσε ο Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος με την συμμετοχή των πρεσβυτέρων π. Ρωμανού Kavchak και π. Αντωνίου Lim,...
24 Οκτωβρίου, 2020 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2020 - 12:51

Ένας Ορθόδοξος γάμος στη Σεούλ

Διαδώστε:
Ένας Ορθόδοξος γάμος στη Σεούλ

Στα τέλη του περασμένου μήνα οι ορθόδοξοι πιστοί της Κορέας έζησαν την μεγάλη χαρά της τελέσεως του Μυστηρίου του Γάμου των Διονυσίου Kwon και της Κατερίνας Park στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στην Σεούλ.

Το Μυστήριο τέλεσε ο Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος με την συμμετοχή των πρεσβυτέρων π. Ρωμανού Kavchak και π. Αντωνίου Lim, και του διακόνου Γιοχάν Park.

Ο Διονύσιος είναι ο γιος του αειμνήστου πατρός Παύλου Kwon. Η πρεσβυτέρα Χάρις βαθύτατα συγκινημένη συνόδευσε το παιδί της στον ιερό ναό με την συμμετοχή δέκα πιστών εκ της ενορίας του αγίου Διονυσίου Αιγίνης στο Ουλσάν.

Λόγω του COVID-19 ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν περιορισμένος εντός του ιερού ναού. Οι περισσότεροι παρέμειναν στον προαύλιο χώρο του ναού.

Ο Μητροπολίτης Κορέας μετέφερε στους νεόνυμφους τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πιδισίας π. Σωτηρίου, των Κληρικών και των πιστών της εν Κορέα Εκκλησίας.

Σχολιάζοντας το αποστολικό ανάγνωσμα από την προς Εφεσίους επιστολή, παρουσίασε τις θεόπνευστες συμβουλές, που δίνει ο απόστολος Παύλος στους νεονύμφους και οι οποίες συνιστούν το μυστικό της επιτυχίας του γάμου τους.

Και κατέληξε:

“Γράψτε, αγαπητοί νεόνυμφοι, Διονύσιε και Κατερίνα, τις θεόπνευστες συμβουλές του αποστόλου Παύλου μέσα στην καρδιά σας και να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι ο γάμος σας θα είναι πάντοτε ευτυχισμένος. Οι συμβουλές αυτές διαλύουν κάθε αμαρτωλή τάση επιβουλής, καταπίεσης και εκμετάλλευσης του ενός από τον άλλο. Οι συμβουλές αυτές ισορροπούν τις σχέσεις ανδρός και γυναικός· αποδυναμώνουν τις φεμινιστικές διεκδικήσεις και αντεκδικήσεις, και προστατεύουν τα θεϊκά δώρα της ειρήνης και της αρμονίας στην οικογενειακή εστία. Στις δύσκολες ώρες, που αναπόφευκτα θα έρθουν στην συζυγική σας πορεία, να θυμάστε τις συμβουλές του Παύλου και θα βρίσκετε ανάπαυση στις ψυχές σας και λύσεις στα προβλήματά σας. Γιατί, πραγματικά, εάν ο άντρας αγαπάει την γυναίκα του σαν τον εαυτό του και η γυναίκα σέβεται τον άντρα της, τότε δεν υπάρχει τίποτα που να κλονίσει την σχέση τους. Ο δεσμός τους θα είναι ισόβιος και αιώνιος γιατί θα είναι θεμελιωμένος επί την «πέτραν», δηλαδή τον Χριστό. (1 Κορ. 10:4)”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων