16/10/2019 16/10/2019 Δεν έμεινε στα λόγια κατά την πρόσφατη επίσκεψη του, ο Γ.Γ. Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, στον Άγιο Νικόλαο Ναυπλίου, και, σήμερα, κλιμάκιο από το τμήμα συντήρησης του Υπουργείου επισκέφθηκε το Ναό. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:      Σε πρώτη φάση, το κλιμάκιο κατέβασε από τον τοίχο ένα κειμήλιο πιθανόν του 19ου αιώνα, πρόκειται για έναν Επιτάφιο, ο οποίος...
16 Οκτωβρίου, 2019 - 13:53
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2019 - 15:44

Ο Αργολίδος Νεκτάριος ενώπιον ενός Επιταφίου του 19ου αιώνος

Διαδώστε:
Ο Αργολίδος Νεκτάριος ενώπιον ενός Επιταφίου του 19ου αιώνος

Δεν έμεινε στα λόγια κατά την πρόσφατη επίσκεψη του, ο Γ.Γ. Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, στον Άγιο Νικόλαο Ναυπλίου, και, σήμερα, κλιμάκιο από το τμήμα συντήρησης του Υπουργείου επισκέφθηκε το Ναό.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Σε πρώτη φάση, το κλιμάκιο κατέβασε από τον τοίχο ένα κειμήλιο πιθανόν του 19ου αιώνα, πρόκειται για έναν Επιτάφιο, ο οποίος θα μεταφερθεί στα εργαστήρια του τμήματος για συντήρηση. Έτσι, ξεκινούν οι πρώτες εργασίες σε φορητά μνημεία που διαθέτει η εκκλησία, θα ακολουθήσουν και άλλα, ώστε, όταν θα είναι έτοιμη η εκκλησία κτιριακά να μπορέσουν να τοποθετηθούν και πάλι στο εσωτερικό της εκκλησίας.

 

 

 

 

 

 

 

Στον Ναό βρέθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ενημερωθηκαν από την προϊσταμένη του τμήματος για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, δηλώνοντας ευτυχείς για την έναρξη των πρώτων εργασιών συντήρησης και το ενδιαφέρον του Γ.Γ. Πολιτισμού για τον Άγιο Νικόλαο. Φυσικά υπάρχει ακόμα μεγάλος δρόμος για την ολοκλήρωση του έργου αλλά το πρώτο βήμα έγινε και διαφαίνεται πως υπάρχει η βούληση για την περάτωση του.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων