01/10/2023 03/12/2023 Διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 στη Λευκωσία η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 63ης επετείου ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τον χαιρετισμό της παρέλασης, δέχθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, πλαισιωμένος από την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Ρομπέρτα Μέτσολα, τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου κ....
01 Οκτωβρίου, 2023 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2023 - 23:56

Εντυπωσιακή παρέλαση για την 63η Επέτειο Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαδώστε:
Εντυπωσιακή παρέλαση για την 63η Επέτειο Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 στη Λευκωσία η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 63ης επετείου ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης, δέχθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, πλαισιωμένος από την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Ρομπέρτα Μέτσολα, τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου κ. Μιχάλη Γιωργάλλα, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος κ. Νίκο Δένδια, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στην παρέλαση παρέστη η πολιτική, θρησκευτική και στρατιωτική ηγεσία, καθώς επίσης Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών.

Της έναρξης της παρελάσεως, προηγήθηκε η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών και η τελετή έπαρσης της σημαίας, υπό την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Μετά το τέλος της παρέλασης ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Μιχάλης Γιωργάλλας προέβη σε δηλώσεις, κατά τις οποίες ανέφερε ότι, με περηφάνια και συγκίνηση γιορτάζουμε σήμερα την 63η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, μιας πατρίδας που σήμερα είναι ημικατεχόμενη και συνεχώς απειλούμενη από την κατοχική Τουρκία.

Επισήμανε ότι, η Κυπριακή Δημοκρατία παρά τις δυσκολίες και τις απειλές, παραμένει όρθια, προοδεύει και αποτελεί ένα σύγχρονο, αξιόπιστο, ευρωπαϊκό κράτος, ισότιμο μέλος της ΕΕ και αναγνωρισμένο από τη διεθνή κοινότητα, προσθέτοντας ότι η Ανεξαρτησία του Κυπριακού Κράτους δεν είναι μία απλή επέτειος, αλλά ζωντανό ιστορικό ορόσημο και απάντηση σε όλους όσοι απεργάζονται την κατάλυσή του.

Σημείωσε επίσης ότι, σήμερα τιμούμε τους ήρωες και τους αγωνιστές της Κύπρου μας, εμπνεόμαστε από τους θριάμβους, διδασκόμαστε από τα λάθη μας και καταθέτουμε στην ιερή μνήμη των ηρώων μας την ανυποχώρητη δέσμευσή μας ότι θ’ αγωνισθούμε, μέχρι τέλους, για να προστατεύσουμε ό,τι κινδυνεύει και να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει.

Ο κ. Γιωργάλλας έστειλε το μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε να κτίζουμε την άμυνά μας με την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της αποτρεπτικής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς.

Τόνισε ότι σήμερα αισθανθήκαμε το υψηλό ηθικό και ακμαίο αγωνιστικό φρόνημα των συμμετεχόντων στη στρατιωτική παρέλαση και συνεχάρη την ηγεσία, τα στελέχη και το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, τα Σώματα Ασφαλείας αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν ή συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία της παρέλασης.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Υπουργός Άμυνας καλωσόρισε στην Κύπρο και ευχαρίστησε για την παρουσία τους την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Ρομπέρτα Μέτσολα, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Νίκο Δένδια και τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ευχαρίστησε επίσης τους Πρέσβεις και τους Ακόλουθους Άμυνας των ξένων, καθώς και όλους τους συμπολίτες μας που παρευρέθηκαν στην στρατιωτική παρέλαση.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων