09/10/2020 09/10/2020 Με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου έπαυσε η δίωξη του εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Ρόδου, π. Χρήστου Σιάννα, ο οποίος επρόκειτο σήμερα να δικαστεί για πρόκληση εχθροπάθειας κατά της πολιτειακής εξουσίας και άλλων πολιτών και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, με αφορμή τα όσα είχε πει δημοσίως για την συμφωνία των Πρεσπών.   Σήμερα το πρωί,...
09 Οκτωβρίου, 2020 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2020 - 12:09

Έπαψε η δίωξη του παπα-Χρήστου της Ρόδου

Διαδώστε:
Έπαψε η δίωξη του παπα-Χρήστου της Ρόδου

Με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου έπαυσε η δίωξη του εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Ρόδου, π. Χρήστου Σιάννα, ο οποίος επρόκειτο σήμερα να δικαστεί για πρόκληση εχθροπάθειας κατά της πολιτειακής εξουσίας και άλλων πολιτών και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, με αφορμή τα όσα είχε πει δημοσίως για την συμφωνία των Πρεσπών.

 

Σήμερα το πρωί, έξω από τα δικαστήρια της Ρόδου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς δεκάδες πιστοί, υποστηρικτές του π. Χρήστου, εκφράζοντας με τον τρόπο τους  συμπαράσταση στο πρόσωπό του.  Σε δηλώσεις του ο παπα Xρήστος ευχαρίστησε τον δικηγόρο του, Άκη Δημητριάδη, τον Δήμαρχο Ρόδου, άλλους ιερείς, καθώς επίσης και τους πιστούς της ενορίας του, που όλο αυτό το διάστημα δεν έλλειψαν από το πλευρό του. Ο δικηγόρος του, δε, υποστήριξε ότι «η δίκη τελείωσε και ότι ο παπα Χρήστος είναι αθώος. Τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να στερήσει από έναν ιερωμένο, που έχει στο πλευρό του το λαό, να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος».

Η υπόθεση αφορούσε τα όσα  είχε αναφέρει ο ιερέας σε κήρυγμα του κατά τη διάρκεια λειτουργίας, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών τον Ιούνιο του 2018.

Η διαδικασία της δίωξης εις βάρος του παπα-Χρήστου είχε κινηθεί μετά από αναφορά του γενικού γραμματέα απόδημου Ελληνισμού, δικηγόρου κ. Μιχάλη Κόκκινου, στενού συνεργάτη του τ. υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά.

Ο ιερέας, που είναι ιδιατέρως αγαπητός από τους Ροδίτες, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «ο προστάτης των φτωχών», αφού, εδώ και χρόνια έχει αναλώσει την ζωή του, βοηθώντας τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων