31/01/2024 31/01/2024 Με αφορμή τις πλημμύρες του Σεπτεμβριου 2023 που είχαν ως συνέπεια την πρόκληση ζημιών σε διάφορες υποδομές στον Δήμο Τεμπών Λαρίσης, ο Κυριάκος Βελόπουλος πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση, έθεσε σχετικό ερώτημα προς τον υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Συγκεκριμένα, ο κ. Βελόπουλος ρώτησε το εξής: “Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε,...
31 Ιανουαρίου, 2024 - 13:56
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2024 - 13:44

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το πότε θα αποκατασταθεί η γέφυρα που οδηγεί στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη

Διαδώστε:
Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το πότε θα αποκατασταθεί η γέφυρα που οδηγεί στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη

Με αφορμή τις πλημμύρες του Σεπτεμβριου 2023 που είχαν ως συνέπεια την πρόκληση ζημιών σε διάφορες υποδομές στον Δήμο Τεμπών Λαρίσης, ο Κυριάκος Βελόπουλος πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση, έθεσε σχετικό ερώτημα προς τον υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βελόπουλος ρώτησε το εξής: “Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να προχωρήσουν οι τεχνικές εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας που οδηγεί προς το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη;” (Διαβάστε σχετικά: Τέμπη: Πλημμύρισε το προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής)

Σημειώνεται ότι τα ορμητικά νερά του Πηνειού που μαζεύτηκαν μετά τις μεγάλες βροχοπτώσεις τον Σεπτέμβριο εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel πλημμύρισαν και το εκκλησάκι. Η στάθμη του νερού είχε φτάσει σε μεγάλο επίπεδο εντός του ναού, και η πεζογέφυρα που οδηγεί στο Προσκύνημα δεν άντεξε και έσπασε.

“Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων του Δήμου Τεμπών Λαρίσης, οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 άφησαν πίσω τους μεγάλες πληγές σε διάφορες υποδομές της περιοχής τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η γέφυρα των Τεμπών που οδηγεί προς το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, όπου οι πλημμύρες και τα ορμητικά νερά του Πηνειού προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και καταστράφηκε το κατάστρωμά της. Τονίζουν οι ως άνω ότι η συγκεκριμένη γέφυρα έχει μεγάλη διαχρονική αξία και μαζί με το εκκλησάκι αποτελούν σημείο αναφοράς για την περιοχή τους, καθώς εδώ και πολλές δεκαετίες την επισκέπτονται τόσο οι ντόπιοι κάτοικοι όσο και αρκετός κόσμος που διέρχεται οδικώς από τα Τέμπη. Ζητούν οι ως άνω κάτοικοι αλλά και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή των Τεμπών την ανάγκη τεχνικής αποκατάστασής της. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί: Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να προχωρήσουν οι τεχνικές εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας που οδηγεί προς το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη;“, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων