13/02/2020 13/02/2020 Για σκόπιμη παραποίηση των δηλώσεών του μιλά, εκ των υστέρων, ο Οντέρ Μουμίν, ο οποίος δηλώνει συγκεκριμένα: «Εξυπακούεται ότι οποιαδήποτε σκέψη ή αναφορά σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα ή κυριαρχία της χώρας μας με βρίσκει κάθετα αντίθετο». Ο μειονοτικός δήμαρχος, προβαίνει στην ανάκληση όσων είπε, μετά από το άνευ προηγουμένου ανθελληνικό παραλήρημα στο οποίο επιδόθηκε,...
13 Φεβρουαρίου, 2020 - 21:24
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2020 - 21:58

Ανασκευάζει μετά τις επικίνδυνες δηλώσεις του ο Μουμίν

Διαδώστε:
Ανασκευάζει μετά τις επικίνδυνες δηλώσεις του ο Μουμίν

Για σκόπιμη παραποίηση των δηλώσεών του μιλά, εκ των υστέρων, ο Οντέρ Μουμίν, ο οποίος δηλώνει συγκεκριμένα: «Εξυπακούεται ότι οποιαδήποτε σκέψη ή αναφορά σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα ή κυριαρχία της χώρας μας με βρίσκει κάθετα αντίθετο».

Ο μειονοτικός δήμαρχος, προβαίνει στην ανάκληση όσων είπε, μετά από το άνευ προηγουμένου ανθελληνικό παραλήρημα στο οποίο επιδόθηκε, διαφημίζοντας τον ”τουρκισμό” και τον μουσουλμανισμό του. Ο Μουμίν που μίλησε ενώπιον ενός ακροατηρίου με σημαίες της “Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης…”, είναι δήμαρχος του Δήμου Ιάσμου της Ροδόπης. 

Συγκεκριμένα είχε αναφέρει: “Η καινούργια αποστολή του Δήμου Ιάσμου θα είναι να αγκαλιάσει τη …μητέρα πατρίδα! Δεν έχασα τίποτα από την πίστη μου στο μουσουλμανισμό και στον τουρκισμό μου”.  Δεν παρέλειψε, επίσης, να υπογραμμίσει ότι εκλέχθηκε Δήμαρχος με τη βοήθεια του αλυτρωτικού “Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης”.

Ο εν λόγω μουσουλμάνος δήμαρχος ήταν προσκεκλημένος στη γενική συνέλευση του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ΒΤΤDD) στην Προύσα της Τουρκίας όπου και μίλησε.

Σε μια αίθουσα με τουρκικές σημαίες, πορτρέτα του Μουσταφά Κεμάλ και του Αχμέτ Σαδίκ, ο Οντέρ Μουμίν μίλησε κατά παράβαση κάθε Συνθήκης και νομιμότητας για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

Κατηγόρησε επιπλέον την παράταξη του Ισμέτ Καδή (μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο Ιάσμου) ότι «συνεργάζεται με τους Έλληνες» (σα να μιλούσε για εχθρούς) και γι’ αυτό όπως είπε «πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε αυτούς».

Η ομιλία του προκάλεσε προβληματισμό σε πολιτικούς της μειονότητας καθώς, όπως λένε, ο Οντέρ Μουμίν που δεν κρύβει τη φιλοδοξία του να γίνει βουλευτής στο μέλλον, επιδιώκει να καταστεί ο νέος Αχμέτ Σαδίκ.

“Για μένα αγαπητοί μου και πιο πάνω από τους επισήμους είναι τα μέλη της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης που γέμισαν αυτή την αίθουσα. Σας χαιρετίζω όλους, χαιρετίζω τους αδελφούς μας από τους δήμους Yildirim, Osmangazi και Nilufer” τόνισε.

Δεν δίστασε, επίσης, να χρησιμοποιήσει την κτητική αντωνυμία, “μου”, απευθυνόμενος σε Τούρκους υπουργούς.

“Αξιότιμοι υπουργοί μου, κ. Cavit Caglar, κ. Hakan Cavusoglu, κ. Γενικέ Διευθυντή του IRCICA Halit Eren, κ. Πρόεδρε του Συλλόγου Αλληλεγγύης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. κ. Βουλευτές μου, συνάδελφοι δήμαρχοί μου, κ. Πρόεδρε της Συμβουλευτικής Επιτροπής και εκλεγμένε Μουφτή Κομοτηνής, αξιότιμα μέλη τους πρωτοκόλλου σας χαιρετίζω όλους με σεβασμό”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων