01/06/2020 01/06/2020 «Θα είμαστε στο πλευρό όλων των Σωματείων και Συλλόγων Κωνσταντινουπολιτών με στόχο τη διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεών τους και θα συμβάλλουμε στη διαφύλαξη της ιστορίας τους απέναντι σε κάθε πρόκληση», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, από την πλατεία Μητροπόλεως, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, με αφορμή την...
01 Ιουνίου, 2020 - 13:13
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2020 - 12:25

Eπιμνημόσυνη δέηση για τον Κων. Παλαιολόγο

Διαδώστε:
Eπιμνημόσυνη δέηση για τον Κων. Παλαιολόγο

«Θα είμαστε στο πλευρό όλων των Σωματείων και Συλλόγων Κωνσταντινουπολιτών με στόχο τη διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεών τους και θα συμβάλλουμε στη διαφύλαξη της ιστορίας τους απέναντι σε κάθε πρόκληση», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, από την πλατεία Μητροπόλεως, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, με αφορμή την 567η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.
Ο περιφερειάρχης, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, προσεκλήθη στην τελετή από τον πρόεδρο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, καθηγητή Ν. Ουζούνογλου, όπως και η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Ε. Δουνδουλάκη.
Επίσης, στεφάνια κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Ε. Σκιαδάς και η πρόεδρος της Ενώσεως Κωνσταντινουπολιτών, Ε. Αναπιώτη.
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, σημείωσε πως πρόκειται για«έναν ήρωα που υπερασπίστηκε την πατρογονική γη με απαράμιλλο θάρρος» και επισήμανε ότι «αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και πρότυπο για όλες τις γενιές που ακολούθησαν και χρέος μας είναι να κρατάμε άσβεστη τη μνήμη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων