06/04/2021 06/04/2021 Η Θεία Ευχαριστία εν μέσω πανδημίας. Ομιλεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος. Η Θεία Ευχαριστία είναι ο τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να κοινωνήσει τον ίδιο τον Θεό, να ενωθεί με εκείνον και κατ’ επέκταση με τους αδελφούς του, είναι το ύψιστο δώρο που έχει δοθεί από τον Θεό στον άνθρωπο. Σε...
06 Απριλίου, 2021 - 21:29
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2021 - 19:40

Επίσκοπος Ωρεών: Η Θεία Ευχαριστία εν μέσω πανδημίας

Διαδώστε:
Επίσκοπος Ωρεών: Η Θεία Ευχαριστία εν μέσω πανδημίας

Η Θεία Ευχαριστία εν μέσω πανδημίας. Ομιλεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Η Θεία Ευχαριστία είναι ο τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να κοινωνήσει τον ίδιο τον Θεό, να ενωθεί με εκείνον και κατ’ επέκταση με τους αδελφούς του, είναι το ύψιστο δώρο που έχει δοθεί από τον Θεό στον άνθρωπο. Σε κάθε Θεία Ευχαριστία που τελείται είναι παρών ο ίδιος ο Θεός και δια Πνεύματος Αγίου μεταβάλλει το ψωμί και το κρασί σε Σώμα και Αίμα του ίδιου του Χριστού.

Μπροστά στο μεγαλείο αυτής της αλήθειας, δεν μπορεί να μπει κανενός είδους ενδοιασμός ή αμφισβήτηση όσον αφορά το εάν μπορεί να μεταδοθεί κάποια ασθένεια μέσω της Αγίας Λαβίδας. Ο Χριστιανός που κατευθύνεται προς το Άγιο Ποτήριο σκεπτόμενος ότι θα ενωθεί με τον Θεό δεν μπαίνει στιγμή στην διαδικασία να εξετάσει το ενδεχόμενο αυτό.

Πώς μπορεί άλλωστε ένα αντικείμενο το οποίο μεταδίδει τον ζωοποιό Χριστό, Αυτόν που δίνει την ζωή και που είναι ο ίδιος Ζωή να μεταδώσει ταυτόχρονα την οποιαδήποτε ασθένεια;

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων