16/06/2020 16/06/2020 Με την υπόσχεση να επισπεύσει τις μελέτες αποκατάστασης του Ιερού Ναού της Παναγίας Βαρνάκοβας, που κάηκε ολοσχερώς στη Φωκίδα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε επίσης πως η Περιφέρεια θα εξασφαλίσει και προκατασκευασμένο ναϊσκο για την τέλεση των θείων λειτουργιών μέχρι νεωτέρας.      «Η ιστορική Ιερά Μονή Βαρνάκοβας δέχθηκε ένα δεύτερο καταστροφικό πλήγμα. Το...
16 Ιουνίου, 2020 - 10:05
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2020 - 10:10

Επισπεύδεται η αποκατάσταση της Ι. Μ. Παναγίας Βαρνάκοβας

Διαδώστε:
Επισπεύδεται η αποκατάσταση της Ι. Μ. Παναγίας Βαρνάκοβας

Με την υπόσχεση να επισπεύσει τις μελέτες αποκατάστασης του Ιερού Ναού της Παναγίας Βαρνάκοβας, που κάηκε ολοσχερώς στη Φωκίδα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε επίσης πως η Περιφέρεια θα εξασφαλίσει και προκατασκευασμένο ναϊσκο για την τέλεση των θείων λειτουργιών μέχρι νεωτέρας.   

 

«Η ιστορική Ιερά Μονή Βαρνάκοβας δέχθηκε ένα δεύτερο καταστροφικό πλήγμα. Το φως της ημέρας φανέρωσε το μέγεθος της πυρκαγιάς στον νέο Ναό, ενώ με θλίψη πληροφορηθήκαμε και την καταστροφή της ιερής εικόνας. Είμαστε εδώ, μαζί με την ΕΦΑ Φωκίδας, τη Μητρόπολη Φωκίδας, το Δήμο Δωρίδος και φυσικά το Πυροσβεστικό Σώμα, για να δρομολογήσουμε την επόμενη μέρα», δήλωσε ο περιφερειάρχης, ανακοινώνοντας τις δράσεις της Περιφέρειας μετά την καταστροφή: 

  • Επισπεύδουμε έτι περισσότερο τις μελέτες αποκατάστασης των κελιών και του καθολικού από την πρώτη πυρκαγιά. Ανοίγουμε αντιπυρική ζώνη περιμετρικά του Ναού στο δάσος.
  • Σχεδιάζουμε ενεργητική πυροπροστασία του Ναού. – εξασφαλίζουμε προκατασκευασμένο ναΐσκο για την τέλεση των θείων λειτουργιών.
  • Διερευνούμε τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς. Στόχος μας, η ταχεία και άρτια αναστήλωση ενός σημαντικού τοπόσημου του Πολιτισμού και της Ορθοδοξίας και σημείο αναφοράς για όλους τους Στερεοελλαδιτες».

Παραθέτουμε βίντεο του Nafpaktianews.gr  με εικόνες από την καταστροφή:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων