23/10/2021 09/11/2021 Ο Πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με επιστολή του στις 21 Οκτωβρίου 2021, κατήγγειλε στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες τις νέες μονομερείς και έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και στην Καρπασία. Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου, ο...
23 Οκτωβρίου, 2021 - 11:32
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2021 - 22:31

Επιστολή Αναστασιάδη σε Γκουτέρες για τις ενέργειες της Τουρκίας σε ΑΟΖ, Βαρώσια, Καρπασία

Διαδώστε:
Επιστολή Αναστασιάδη σε Γκουτέρες για τις ενέργειες της Τουρκίας σε ΑΟΖ, Βαρώσια, Καρπασία

Ο Πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με επιστολή του στις 21 Οκτωβρίου 2021, κατήγγειλε στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες τις νέες μονομερείς και έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και στην Καρπασία.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα την ενεργότερη εμπλοκή του με τον άμεσο διορισμό ειδικού απεσταλμένου, προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου, για εξεύρεση λύσης στη βάση των ψηφισμάτων και αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Επανέλαβε προς τον Γενικό Γραμματέα την αποφασιστικότητα και πολιτική του βούληση να συνεργαστεί με τα Ηνωμένα Έθνη και την τουρκοκυπριακή ηγεσία προς επίτευξη των πιο πάνω στόχων.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων