04/02/2021 04/02/2021 Επίθεση με τρικάκια, που είχαν απειλητικό περιεχόμενο, εξαπέλυσαν άγνωστοι στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως, χθες το βράδυ, με αφορμή τις αλλαγές στα πανεπιστήμια. Καταδικάζοντας την επίθεση, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε τα εξής: «Τραμπούκοι πέταξαν τρικάκια με απειλητικό περιεχόμενο σήμερα στο πολιτικό γραφείο της...
04 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:27
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2021 - 9:00

Επίθεση με τρικάκια στην Κεραμέως

Διαδώστε:
Επίθεση με τρικάκια στην Κεραμέως

Επίθεση με τρικάκια, που είχαν απειλητικό περιεχόμενο, εξαπέλυσαν άγνωστοι στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως, χθες το βράδυ, με αφορμή τις αλλαγές στα πανεπιστήμια. Καταδικάζοντας την επίθεση, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε τα εξής: «Τραμπούκοι πέταξαν τρικάκια με απειλητικό περιεχόμενο σήμερα στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Αν νομίζουν ότι με αυτό το λόγο θα φοβίσουν την υπουργό και την κυβέρνηση, ώστε να μην προχωρήσουν οι αλλαγές στα ΑΕΙ κάνουν λάθος».

Ο ίδιος σημείωσε δε ότι η βία δεν έχει θέση ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε στην κοινωνία και ότι τα ΑΕΙ είναι χώροι γνώσης και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών κι όχι χώροι ανομίας και τραμπουκισμών. «Οι αλλαγές θα προχωρήσουν γιατί αυτό απαιτεί η μεγάλη πλειονότητα των φοιτητών, των καθηγητών και της κοινωνίας».

Από την πλευρά της, η ίδια η κυρία Κεραμέως δημοσιοποίησε την επίθεση μέσω twitter.

Χθες το βράδυ ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της Αρχής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για την «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» στην έναρξη της τρίτης συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Υπέρ του σχεδίου νόμου τάχθηκε η ΝΔ, καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 ενώ η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής θα διεξαχθεί η δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων