19/11/2022 19/11/2022 Οι απόδημοί μας έχουν αναδειχθεί στους καλύτερους πρέσβεις μας στο εξωτερικό, ανέφερε ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη ΝΕΠΟΜΑΚ στο Λονδίνο, για παράδοση δώρων για τα παιδιά του Ριζοκαρπάσου. Αρχικά, ο κ. Φωτίου είπε ότι τα εγκλωβισμένα παιδιά της Καρπασίας είναι “άξια όλου του θαυμασμού και...
19 Νοεμβρίου, 2022 - 16:36
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2022 - 16:38

Επίτροπος Προεδρίας Κύπρου: Οι απόδημοί μας έχουν αναδειχθεί στους καλύτερους πρέσβεις μας στο εξωτερικό

Διαδώστε:
Επίτροπος Προεδρίας Κύπρου: Οι απόδημοί μας έχουν αναδειχθεί στους καλύτερους πρέσβεις μας στο εξωτερικό

Οι απόδημοί μας έχουν αναδειχθεί στους καλύτερους πρέσβεις μας στο εξωτερικό, ανέφερε ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη ΝΕΠΟΜΑΚ στο Λονδίνο, για παράδοση δώρων για τα παιδιά του Ριζοκαρπάσου.

Αρχικά, ο κ. Φωτίου είπε ότι τα εγκλωβισμένα παιδιά της Καρπασίας είναι “άξια όλου του θαυμασμού και της εκτίμησής μας”. “Με την επιμονή, την υπομονή, την καρτερία και την πίστη τους”, πρόσθεσε, αναδείχθηκαν μαζί με τους εγκλωβισμένους γονείς τους, θεματοφύλακες των κατεχομένων μας περιοχών και σύμβολα της αταλάντευτης θέλησης του λαού μας να συνεχίσει τον αγώνα του για επιβίωση και δικαίωση, αντέχοντας στις δοκιμασίες και τα προβλήματα που έφερε η τουρκική εισβολή και η κατοχή”.

Στη συνέχεια, ο Επίτροπος Προεδρίας εξέφρασε τη μεγάλη του εκτίμηση προς τη ΝΕΠΟΜΑΚ “για την πολύπλευρη προσφορά της σε πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο”.Ο δυναμισμός, ο πατριωτισμός, η προσήλωση στις αρχές, τις αξίες και τις παραδόσεις μας, οι άοκνες γενικότερα προσπάθειες και η αγάπη για τον τόπο μας, έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι η ΝΕΠΟΜΑΚ, και μαζί η ΠΟΜΑΚ και η ΠΣΕΚΑ, αποτελούν ένα πολύτιμο κεφάλαιο που επενεργεί πάντα θετικά στις προσπάθειες που από κοινού καταβάλλουμε τόσο για την προώθηση του εθνικού μας θέματος, όσο και για την διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών που μας ενώνουν με τους αποδήμους μας στο εξωτερικό”, τόνισε.

“Οι οργανώσεις των αποδήμων μας, οι ηγεσίες και τα άλλα στελέχη τους, καθώς ακόμη και οι όπου γης απόδημοί μας έχουν αναδειχθεί οι καλύτεροι των πρέσβεών μας στο εξωτερικό“, επεσήμανε ο κ. Φωτίου.

Ιδιαίτερα για τη νέα γενιά των αποδήμων που αποτελούν το μέλλον της διασποράς μας, συμπλήρωσε, “στεκόμαστε πάντα αρωγοί στις οργανωμένες δράσεις τους, στα ζητήματα παιδείας και εκπαίδευσής τους, καθώς και στις καινοτόμες πρωτοβουλίες και δραστηριότητές τους, και αυτό σε υπογράμμιση της ευαισθησίας που η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδεικνύουν έναντι των αποδήμων μας στα ζητήματα που τους αφορούν και που μπορούμε μέσω της συνεργασίας μας να προωθήσουμε”.

Επιπλέον, ο Επίτροπος Προεδρίας σημείωσε ότι “η συμμετοχή των νεότερων σε τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις, μάς δίνει την ελπίδα ότι μπορούμε να επιτύχουμε πολλά, όσα με κόπους και θυσίες εγκαινίασαν οι προηγούμενες γενιές των αποδήμων μας”. “Γι’ αυτό και προσδίδουμε ιδιαίτερα σημασία στα ζητήματα που αφορούν τους νέους αποδήμους μας, τόσο με τα προγράμματα για ενθάρρυνση της ανάμειξής τους στα παροικιακά δρώμενα των τόπων διαμονής τους, όσο και με τα προγράμματα της πιο συχνής επαφής και γνωριμίας τους με την Κύπρο, δίνοντας έμφαση στην εκμάθηση της γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού μας”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων