29/04/2024 29/04/2024 Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε η Κάπα Research αναφορικά με το πώς αντιλαμβάνονται οι Έλληνες τον θεσμό της εκκλησίας, στο πλαίσιο σειράς ερευνών αξιολόγησης των σημαντικότερων θεσμών με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη Μεταπολίτευση. Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την έρευνα της Κάπα Research Σύμφωνα με τα κύρια ευρήματα της έρευνας,...
29 Απριλίου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2024 - 22:01

Έρευνα Κάπα Research: Πόσο εμπιστεύονται οι Έλληνες τον θεσμό της Εκκλησίας – Οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι πιστεύουν στον Θεό

Διαδώστε:
Έρευνα Κάπα Research: Πόσο εμπιστεύονται οι Έλληνες τον θεσμό της Εκκλησίας – Οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι πιστεύουν στον Θεό

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε η Κάπα Research αναφορικά με το πώς αντιλαμβάνονται οι Έλληνες τον θεσμό της εκκλησίας, στο πλαίσιο σειράς ερευνών αξιολόγησης των σημαντικότερων θεσμών με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη Μεταπολίτευση.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την έρευνα της Κάπα Research

Σύμφωνα με τα κύρια ευρήματα της έρευνας, το 73% των ερωτώμενων δηλώνουν ότι πιστεύουν στον Θεό. Ακόμη διατηρείται ένας «πυρήνας» της τάξης του 28% που επισκέπτεται την Εκκλησία τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

 

Η Μεγάλη Εβδομάδα αγγίζει όλους σχεδόν τους Έλληνες, καθώς περισσότεροι από τους 8 στους 10 θα ακολουθήσουν κάποιο ή κάποια από τα μέρη του λειτουργικού δράματος.

Επίσης, το Πάσχα είναι για τους Έλληνες θρησκευτικό συναίσθημα, αλλά και μια γέφυρα μεταλαμπάδευσης της «ελληνικότητας» στις επόμενες γενιές. Ένα ισχυρό και σταθερό, στο πέρασμα του χρόνου, γενεσιουργό στοιχείο ταυτότητας.

Και το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η Εκκλησία ως θεσμός στέκεται μέσα στην πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες, δοκιμάζεται και αυτή μαζί τους, αλλά παραμένει για τους πολλούς μια εναπόθεση ελπίδας.

Στο ερώτημα κατά πόσο εμπιστεύεστε τον θεσμό της Εκκλησίας για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας μας το 38% απαντά πολύ (14%) ή αρκετά

 

Ο θρησκευτικός γάμος υπερτερεί σε σχέση με τον πολιτικό, καθώς το 65% επιλέγει τον θρησκευτικό ενώ μόλις το 22 τονπολιτκό γάμο.

 

Ως προς το ερώτημα “αν θέλετε να καταργηθούν τα θρησκευτικά από το σχολείο”, το 77% συνολικά απάντησε όχι και μάλλον όχι.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων