14/01/2022 14/01/2022 Η νέα κατασκοπευτική κορβέτα Ufuk (Ουφούκ ) θα βοηθήσει τις Μυστικές Υπηρεσίες της Τουρκίας (ΜΙΤ) στη συλλογή πληροφοριών και στις θάλασσες , δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε ομιλία του κατά την καθέλκυση του νέου πλοίου στην Τούζλα της Κων/πολης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η κορβέτα “θα συμβάλει σημαντικά στην αποτελεσματική εκτέλεση...
14 Ιανουαρίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2022 - 21:40

Ερντογάν για κορβέτα Ουφούκ: Το νέο κατασκοπευτικό στις θάλασσες

Διαδώστε:
Ερντογάν για κορβέτα Ουφούκ: Το νέο κατασκοπευτικό στις θάλασσες

Η νέα κατασκοπευτική κορβέτα Ufuk (Ουφούκ ) θα βοηθήσει τις Μυστικές Υπηρεσίες της Τουρκίας (ΜΙΤ) στη συλλογή πληροφοριών και στις θάλασσες , δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε ομιλία του κατά την καθέλκυση του νέου πλοίου στην Τούζλα της Κων/πολης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η κορβέτα “θα συμβάλει σημαντικά στην αποτελεσματική εκτέλεση αποστολών ασφάλειας” και ότι “η δύναμη της χώρας θα αυξηθεί στις θάλασσες, στην ξηρά και στον αέρα, χάρη σε αυτό το πλοίο”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κορβέτα A-591 Ufuk, με εξοπλισμό ελέγχου διοίκησης, ηλεκτρονικά συστήματα, και συστήματα δοκιμών και εκπαίδευσης που ανέπτυξε ο τουρκικός αμυντικός κολοσσός Aselsan, είναι προσαρμοσμένη ώστε να χρησιμοποιείται σε αποστολές σηματοδότησης και ηλεκτρονικής κατασκοπείας (SIGINT/ELINT). Το σκάφος έχει μήκος 99,5 μέτρα, πλάτος 14,4 μέτρα, κατάστρωμα πτήσης 10 τόνων και μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων.

Το A-591 Ufuk μπορεί να ταξιδεύει συνεχώς για 45 ημέρες σε διεθνή ύδατα και κάτω από δύσκολες κλιματικές και θαλάσσιες συνθήκες και τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως θα αποτελεί “τα μάτια και τα αυτιά” της Τουρκίας στη “Γαλάζια Πατρίδα”, καλύπτοντας ένα τεράστιο κενό για τις ναυτικές δυνατότητες της χώρας.

“Είναι μια νέα και σημαντική ευκαιρία για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μας. Πιστεύω ότι η δύναμή μας θα αυξηθεί στις θάλασσες όσο και στην ξηρά και στον αέρα, χάρη σε αυτό το πλοίο, το οποίο διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό που ελάχιστες υπηρεσίες πληροφοριών έχουν στον κόσμο”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι “τώρα, με όχημα την αντίληψη για μια ενεργητική άμυνα, η χώρα μας είναι προετοιμασμένη για το πολεμικό περιβάλλον του μέλλοντος. Τα γεγονότα γύρω μας, ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια, μας έδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν είναι δυνατόν έθνη χωρίς ανεξάρτητη αμυντική βιομηχανία να ατενίζουν το μέλλον με σιγουριά. Η Τουρκία έχει γίνει μια χώρα που ορίζει τα παιχνίδια στην περιοχή της και χαλάει αυτά που έχουν ήδη στηθεί”, πρόσθεσε.

“Η χώρα μας είναι ήδη παγκόσμιος ηγέτης. Είναι μεταξύ των 10 χωρών που μπορούν σε εθνικό επίπεδο να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να συντηρήσουν πολεμικό πλοίο”, υποστήριξε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “τα πλοία και τα σκάφη κατασκευάζονται στα ναυπηγεία της χώρας μας για τις δικές μας ανάγκες καθώς και για όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, έχουμε εξάγει 180 ναυτικές πλατφόρμες σε 25 χώρες μέχρι στιγμής”, ανέφερε.

Θα ενισχύσουμε το ναυτικό μας ακόμη περισσότερο τα επόμενα 2 χρόνια. Είμαστε κοντά στο να προκηρύξουμε διαγωνισμό για το αντιτορπιλικό (θωρηκτό) μας TF-2000. Θα θέσουμε σε λειτουργία το ελικοπτεροφόρο πλοίο μας Anadolu, με το οποίο μπορούμε να διεξάγουμε αεροπορικές επιχειρήσεις με ελικόπτερα και UAV που θα αναπτύξουμε. Ανοίγουμε νέους δρόμους κατασκευάζοντας τρία δικά μας πολεμικά πλοία ταυτόχρονα. Εκτός από τα UAV και τα SİHA, σχεδιάζουμε συστήματα στα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μη επανδρωμένα και αυτόνομα θαλάσσια οχήματα”, σημείωσε.

Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο – Νέα υπερπτήση με drone πάνω από την Κανδελιούσσα

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται προκλητική στάση της Τουρκικής κυβέρνησης η οποία προχώρησε εκ νέου σήμερα 14 Ιανουαρίου σε υπερπτήση με drone πάνω από την Κανδελιούσσα.
Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε πάνω από τη νησίδα Κανδελιούσσα στα 19.000 πόδια.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Ιανουρίου, η Τουρκία για πρώτη φορά πραγματοποίησε υπερπτήση με drone το οποίο έφτασε κοντά στη Νίσυρο. Συγκεκριμένα, στις 14:48 εκείνης της ημέρας, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από την νησίδα Κανδελιούσσα στα 19.000 πόδια.
Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε κατά πάγια τακτική.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων