18/01/2024 18/01/2024 Ο Δημήτριος Νατσιός, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με αφορμή τα δημοσιεύματα του Πρακτορείου Ορθοδοξίας (ope.gr) για το τριήμερο επιθέσεων από 12-14 Ιανουαρίου 2024 με ρίψεις, ρουκετών, πυροβολισμών και λιθοβολισμών από αλλοθρήσκους εναντίον της Θεοβαδίστου Ιεράς Μονής Αγίας Φωτεινής στο Φρέαρ του Ιακώβ στη Σαμάρεια με άμεσο στόχο τη δολοφονία...
18 Ιανουαρίου, 2024 - 15:47
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2024 - 16:12

Ερωτήσεις κομμάτων στη Βουλή και στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για την επίθεση στη Μονή στο Φρέαρ του Ιακώβ (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ερωτήσεις κομμάτων στη Βουλή και στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για την επίθεση στη Μονή στο Φρέαρ του Ιακώβ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δημήτριος Νατσιός, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με αφορμή τα δημοσιεύματα του Πρακτορείου Ορθοδοξίας (ope.gr) για το τριήμερο επιθέσεων από 12-14 Ιανουαρίου 2024 με ρίψεις, ρουκετών, πυροβολισμών και λιθοβολισμών από αλλοθρήσκους εναντίον της Θεοβαδίστου Ιεράς Μονής Αγίας Φωτεινής στο Φρέαρ του Ιακώβ στη Σαμάρεια με άμεσο στόχο τη δολοφονία του Έλληνα Ηγουμένου, Γέροντος Ιουστίνου. 

Ο κ. Νατσιός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα μοναστήρια πρέπει να προστατευτούν και ότι πρέπει η πατρίδα να κάνει κάτι για αυτό αλλιώς θα συμβεί ό,τι έπαθε ο μετέπειτα αγιοκαταταχθής Άγιος Φιλούμενος ο οποίος ήταν προκάτοχος του Γέροντος Ιουστίνου. “Θέλουμε να ρωτήσουμε τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση, το Υπουργείο Εξωτερικών για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα; Έλληνες ορθόδοξοι μοναχοί κινδυνεύουν την ίδια τους τη ζωή”, είπε χαρακτηριστικά.

Προαιώνια προσκυνήματα της Ορθοδοξίας που διαφυλάχθηκαν στους σκοτεινούς αιώνες της τουρκικής σκλαβιάς απειλούνται με καταστροφή”, υπογράμμισε και πρόσθεσε:Ασχολείστε με γάμους ομοφυλοφίλων και αδιαφορείτε για θέματα που κρίνετε η εθνική μας αξιοπιστία και αξιοπρέπεια. Προστατέψτε τους άγρυπνους φρουρούς των Αγίων Τόπων, τους ανθρώπους μας. Σώστε τα Ιερά Προσκυνήματα”.

Το θέμα με εικόνες και βίντεο- ντοκουμέντα από την επίθεση ανέδειξε η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη.

Ακόμη, ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Παύλος Σαράκης, με ερώτηση που κατέθεσε χθες, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, στη Βουλή προς τον κ. Υπουργό Εξωτερικών, έκανε εκτενή αναφορά στα δημοσιεύματα του ope.gr καθώς και στην  συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν λίγες εβδομάδες στο ραδιόφωνο Pemptousia FM και την εκπομπή επικαιρότητα, ο Ηγούμενος της Μονής Γέροντας Ιουστίνος.

Ο Βουλευτής ρώτησε τον Υπουργό κ. Γιώργο Γεραπετρίτη αν προτίθεται να παρέμβει στις Παλαιστινιακές αρχές, για συνεχή αστυνομική προστασία της Ιεράς Μονής Αγίας Φωτεινής στο Φρέαρ του Ιακώβου στη Σαμάρεια – Ναμπλούς και αν προτίθεται να στείλει επισιτιστική βοήθεια στην Ιερά Μονή, την οποία θα διανείμει σε κατοίκους της περιοχής καθησυχάζοντας έστω και προσκαίρως τους φανατικούς ισλαμιστές.

Ο Βουλευτής Παύλος Σαράκης  

Αναλυτικά η ερώτηση του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης: 

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το «ORTHODOXIANEWS AGENCY.GR» της 15ης.01.2024, 18:00 «… από χθες το βράδυ ομάδα κατοίκων έριχναν πέτρες, προσπαθούσαν να μπουν στην Ιερά Μονή της Αγίας Φωτεινής στο Φρέαρ του Ιακώβου στη Σαμάρεια – Ναμπλούς της Παλαιστίνης, εκτόξευαν ρουκέτες και πυροβολούσαν με στόχο να σκοτώσουν τον Ηγούμενο της Ι. Μ., Γέροντα Ιουστίνο.». Ο ίδιος δε δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ άλλων ότι «.τρεις μέρες χτυπούν το μοναστήρι με πέτρες, όπλα και χειροβομβίδες. Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, έχουν σπάσει τζάμια, πόρτες και προσπαθούν να με εντοπίσουν για να με αποτελειώσουν.». Όπως εμφαίνεται από σχετικό ηχοληπτικό υλικό κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του Ηγουμένου, ο οποίος δίδει καθημερινώς τη μάχη για τη ζωή του, με δημοσιογράφο ακούγονταν ήχοι από κτυπήματα με λίθους στην προσπάθεια παραβιάσεως της θύρας. Ο Ηγούμενος στην ιδία επικοινωνία δήλωσε ότι καλεί την αστυνομία (σ. σ. παλαιστινιακή), αλλά δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις του και αν ανταποκριθεί κάνει ρίψη δύο δακρυγόνων και απέρχεται, επιτιθεμένων εκ νέου των αλλοθρήσκων. Για τις καταστροφές υπάρχουν και σχετικές φωτογραφίες του Πρακτορείου «Ορθοδοξία» (ope.gr). Κατά τον ίδιο «.έχω καιρό να νιώσω τέτοια απειλή και τόσο κοντά στον κίνδυνο. Θέλουν να πάρουν το μοναστήρι και είναι αποφασισμένοι. Ας γίνει κάτι, ας βοηθήσει κάποιος, σας παρακαλώ.». Δεν είναι η πρώτη φορά που του επιτίθενται και προσπαθούν να τον διώξουν, διότι είναι οι μόνοι στην συγκεκριμένη Ι. Μ., από το ελληνορθόδοξο προσκύνημα και οι φανατικοί μουσουλμάνοι οι οποίοι ζουν στην περιοχή έχουν προσπαθήσει να τον δολοφονήσουν και άλλες φορές. «.Θα είμαι εδώ μέχρι την τελευταία μου αναπνοή. το ελληνικό στοιχείο θα παραμείνει.» δήλωσε στην εκπομπή «Pemptousia FM», τέλη Νοεμβρίου. Σημειωτέον ότι ο Ηγούμενος Ιουστίνος είναι ο διάδοχος του Οσίου και Οσιομάρτυρος Φιλουμένου εξ Αρούντος της Κύπρου, ο οποίος την 29η Νοεμβρίου 1979 και κατά την ώρα την οποία τελούσε την εσπερινή δέηση της εορτής, επί Πατριάρχου Ιεροσολύμων Τιμοθέου, εισέβαλε στην Ι. Μ. ομάδα φανατικών μουσουλμάνων κρατώντας πέλεκεις και του επέφεραν 36 πλήγματα δι’ αυτό, κατακρεουργώντας τον. Ακολούθως, έριξαν χειροβομβίδα καταστρέφοντας τα πάντα. Φοβούμεθα ότι, αν δεν πράξει τα αυτονόητα η Ελλάς, ο διάδοχός του και νυν Ηγούμενος θα έχει την ίδια φρικτή τύχη. Ο ίδιος αρνείται να εγκαταλείψει την Μονή, προασπίζοντας στην Αγία Γη την ελληνική επί χιλιετίες παρουσία.

Με δεδομένα όλα τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να παρέμβετε στις Παλαιστινιακές αρχές, για συνεχή αστυνομική προστασία της Ιεράς Μονής Αγίας Φωτεινής στο Φρέαρ του Ιακώβου στη Σαμάρεια – Ναμπλούς;

Επειδή ο Ηγούμενος Ιουστίνος στηριζόμενος στις προσφορές Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων βοηθούσε τους πέριξ της Μονής οικονομικά αδυνατούντες Παλαιστινίους παντί τρόπω, προτίθεσθε να στείλετε επισιτιστική βοήθεια στη Ι. Μ., την οποία θα διανείμει σε κατοίκους της περιοχής καθησυχάζοντας έστω και προσκαίρως τους φανατικούς ισλαμιστές; Η Ελλάς ακόμη διατηρεί καλή φήμη στην περιοχή της Παλαιστίνης. Είτε μέσω του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων είτε απευθείας στην Ιερά Μονή.

Ο ερωτών Βουλευτής

ΣΑΡΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ

Ερώτηση για το ίδιο θέμα κατέθεσε στη Βουλή και ο Βουλευτής Αχαΐας του κόμματος “ΝΙΚΗ”, Σπύρος Τσιρώνης, στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση

Όπως έγραψε το ope.gr, ήδη υπάρχει επικοινωνία από δημοσιογραφικής πλευράς με το γραφείο του προέδρου της Παλαιστινιακής αρχής στη Ραμάλα Μαχμούτ Αμπάς αλλά και σχετική ενημέρωση στην πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα όπου στο παρελθόν υπήρξαν πολλές οχλήσεις για το θέμα.

Δείτε βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση το οποίο εξασφάλισε το ope.gr από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης:

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Γέροντα Ιουστίνου

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής του Φρέατος του ΙακώβΓέροντα Ιουστίνου, στο Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (ope.gr) και στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, για τις επιθέσεις που δέχεται το μοναστήρι από το βράδυ της Κυριακής.

Όπως ακούτε στην παρακάτω επικοινωνία του Γέροντα με τη δημοσιογράφο, την ώρα της συνομιλίας χτυπούν το μοναστήρι με πέτρες.

Διαβάστε αναλυτικά το ιστορικό της επίθεσης/ Βίντεο-ντοκουμέντο ope.gr από την επίθεση στη Μονή στο Φρέαρ του Ιακώβ – Στη Βουλή το χτύπημα εναντίον της Ορθοδοξίας στους Αγίους Τόπους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κραυγή αγωνίας: «Τρεις μέρες προσπαθούν να με σκοτώσουν. Βοηθήστε με»

Ντοκουμέντο από τις επιθέσεις με ρουκέτες στη Μονή στο Φρέαρ του Ιακώβ – Προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Γέροντα Ιουστίνο (ΦΩΤΟ)

Η στιγμή της επίθεσης στον Γέροντα Ιουστίνο

Συγκλονιστική μαρτυρία του Γέροντα Ιουστίνου τη στιγμή της επίθεσης στην Ιερά Μονή του Φρέατος του Ιακώβ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων