01/09/2021 01/09/2021 Τη χώρα μας αναμένεται να επισκεφθεί το προσεχές διάστημα ο Πάπας Φραγκίσκος όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο ισπανικό ραδιόφωνο Radio Cope. «Η επιλογή μου, έως τώρα, σε ό,τι αφορά τα ταξίδια στην Ευρώπη είναι οι μικρές χώρες. Η πρώτη που επισκέφθηκα ήταν η Αλβανία και ακολούθησαν πάντα μικρές χώρες. Τώρα έχω προγραμματίσει επίσκεψη στη...
01 Σεπτεμβρίου, 2021 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2021 - 11:29

Ελλάδα και Κύπρο θα επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος

Διαδώστε:
Ελλάδα και Κύπρο θα επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος

Τη χώρα μας αναμένεται να επισκεφθεί το προσεχές διάστημα ο Πάπας Φραγκίσκος όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο ισπανικό ραδιόφωνο Radio Cope.

«Η επιλογή μου, έως τώρα, σε ό,τι αφορά τα ταξίδια στην Ευρώπη είναι οι μικρές χώρες. Η πρώτη που επισκέφθηκα ήταν η Αλβανία και ακολούθησαν πάντα μικρές χώρες. Τώρα έχω προγραμματίσει επίσκεψη στη Σλοβακία και στη συνέχεια στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Μάλτα», δήλωσε στην ραδιοφωνική του συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πασης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός είχε εκφράσει στον Μακαριώτατο την πρόθεση της Προέδρου της Δημοκρατίας να προσκαλέσει ως αρχηγό κράτους τον Πάπα με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Η κίνηση αυτή είχε θορυβήσει μερίδα της Ιεραρχίας λόγω των αντιδράσεων που θα δημιουργηθούν.

Η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται να συζητηθεί και στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα υπό τη νέα της σύνθεση.

Την τελευταία φορά που ο Πάπας βρέθηκε στη χώρα μας ήταν τον Απρίλιο του 2016, με στόχο την ανάδειξη της προσφυγικής κρίσης.

Φωτογραφία αρχείου/ ΑΠΕ – ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων