26/11/2021 26/11/2021 Από την «Πανελλήνια Ένωση Γονέων για την προστασία του Ελληνορθοδόξου Πολιτισμού της Οικογενείας και του Ατόμου», διοργανώνεται μία πνευματική Εσπερίδα. Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λεωφόρου Μεσογείων στις 17:00 το απόγευμα, θα τελεσθεί Εσπερινός και Ιερά Παράκληση «υπέρ επιστροφής των πεπλανημένων» στις διάφορες αιρέσεις αδερφών μας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει...
26 Νοεμβρίου, 2021 - 11:38

Εσπερίδα για την οικογένεια από την Πανελλήνια Ένωση Γονέων

Διαδώστε:
Εσπερίδα για την οικογένεια από την Πανελλήνια Ένωση Γονέων

Από την «Πανελλήνια Ένωση Γονέων για την προστασία του Ελληνορθοδόξου Πολιτισμού της Οικογενείας και του Ατόμου», διοργανώνεται μία πνευματική Εσπερίδα.

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λεωφόρου Μεσογείων στις 17:00 το απόγευμα, θα τελεσθεί Εσπερινός και Ιερά Παράκληση «υπέρ επιστροφής των πεπλανημένων» στις διάφορες αιρέσεις αδερφών μας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία από τον Πνευματικό Πρόεδρο της Π.Ε.Γ π. Ανδρέα Γκατζέλη με θέμα: «Το μαρτύριο και η μαρτυρία της αγάπης στον σύγχρονο κόσμο»

Ο κάθε άνθρωπος, ως εικόνα του Θεού, είναι και εικόνα της αγάπης. Ο κάθε άνθρωπος αγαπά άρα υπάρχει. Ο τρόπος όμως εκφράσεως της αγάπης είναι ζήτημα πνευματικής ωρίμανσης και θρησκευτικού προσανατολισμού.

Η Ορθόδοξη εμπειρική θεολογία φωτίζει σημαντικά το εσωτερικό βίωμα της αγάπης αλλά και προτείνει μεθόδους άριστης εξωτερίκευσής του στον πλησίον και στην κοινωνία μας. Δεν είναι όμως η μόνη πρόταση που ακούγεται ούτε ο μόνος δρόμος που προτείνεται στις μέρες μας.

Με θεολογικό και επιστημονικό τρόπο, υπό το φως της Ορθοδοξίας, θα αναφερθούμε και στις άλλες ατραπούς για την βίωση της αγάπης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων