16/11/2022 16/11/2022 Αν όλα τα παιδιά… Όλοι, το οφείλουμε στις μελλοντικές γενιές! Στα παιδιά της καρδιάς μας! Τώρα μπορείς και εσύ να μάθεις τα σημάδια, να ενημερωθείς και να δράσεις! Η “Διακονία” επί 20 έτη στέκεται με τους εκπαιδευμένους εθελοντές της στο πλευρό κακοποιημένων παιδιών που βρίσκονται με εισαγγελική εντολή στα νοσοκομεία, προσφέροντας τους την ευκαιρία να...
16 Νοεμβρίου, 2022 - 21:01
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2022 - 23:01

Εθελοντική Διακονία Ασθενών – Ημερίδα Κατά της Παιδικής Κακοποίησης

Διαδώστε:
Εθελοντική Διακονία Ασθενών – Ημερίδα Κατά της Παιδικής Κακοποίησης

Αν όλα τα παιδιά…
Όλοι, το οφείλουμε στις μελλοντικές γενιές! Στα παιδιά της καρδιάς μας!
Τώρα μπορείς και εσύ να μάθεις τα σημάδια, να ενημερωθείς και να δράσεις!

Η “Διακονία επί 20 έτη στέκεται με τους εκπαιδευμένους εθελοντές της στο πλευρό κακοποιημένων παιδιών που βρίσκονται με εισαγγελική εντολή στα νοσοκομεία, προσφέροντας τους την ευκαιρία να ζήσουν ανθρώπινες στιγμές ψυχικής ζεστασιάς από τους εθελοντές μας.

Θεσμός για τη “Διακονία“ αποτελεί η διεξαγωγή ενημερωτικών δράσεων ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά της Παιδικής Κακοποίησης (19 Νοεμβρίου) με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης αναφορικά με το συγκεκριμένο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα.

Φέτος 19 Νοεμβρίου και ημέρα Σάββατο, η “Διακονία” θα υλοποιήσει ενημερωτική Ημερίδα κατά την οποία εξαιρετικοί ομιλητές και συνεργάτες θα αναπτύξουν ενδιαφέρουσα θεματολογία με στόχο να μάθουμε να διαβάσουμε τα σημάδια και να αναγνωρίσουμε πότε ένα παιδί έχει πέσει θύμα κακοποίησης, οποιασδήποτε μορφής. Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην αίθουσα Αντώνης Τρίτσης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, επί της Ακαδημίας και θα διαρκέσει από τις 09:30 έως τις 14:00

Η ψυχολόγος κ. Τένια Μακρή η οποία θα αναπτύξει το θέμα των ενδοοικογενειακών σχέσεων και πώς αυτές επηρεάζουν την κακοποιητική συμπεριφορά προς τα παιδιά. Στις πλείστες των περιπτώσεων κακοποίησης στις οποίες ως “Διακονία” καλούμαστε να παρέμβουμε, εντοπίζουμε τον έντονα επιβαρυντικό ρόλο του οικογενειακού περιβάλλοντος, ο οποίος συντελεί στην εκδήλωση τέτοιων συμπεριφορών.

Επιπλέον, έχει προσκληθεί ως ομιλητής ο Πρόεδρος ή άλλος στέλεχος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής, αφενός λόγω της συνεισφοράς του Κέντρου στην ανακούφιση και υποστήριξη κακοποιημένων παιδιών μέσω της φιλοξενίας τους στους χώρους ποιοτικούς χώρους του, αλλά και αφετέρου λόγω της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Κ.Κ.Π.Π.Α. και της “Διακονίας” κατά την οποία εκπαιδευμένοι εθελοντές της “Διακονίας” ψυχαγωγούν ηλικιωμένους φιλοξενούμενους των δομών του Κ.Κ.Π.Π.Α. και συνοδεύουν ανήλικους φιλοξενούμενους δύο δομών του Κ.Κ.Π.Π.Α. σε εξωϊδρυματικές δραστηριότητες, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη σημαντική προσπάθεια που γίνεται για ένταξη των μικρών αυτών παιδικών ψυχών στη κοινωνία μας, με στόχο να ενηλικιωθούν χωρίς τα στίγματα των βιωμάτων της ζωής τους.

Τέλος, η ηθοποιός κ. Όλια Λαζαριδου, θα αφηγηθεί ιστορίες εθελοντών της “Διακονίας” οι οποίοι προσέφεραν δίπλα σε κακοποιημένα παιδιά στα νοσοκομεία παίδων της Αττικής. Με αυτό τον τρόπο θα “δοθεί το βήμα” στα ίδια τα παιδάκια, τα οποία, μέσα από τις λέξεις που έγραψαν οι εθελοντές, αποτυπώνουν τα έντονα τραγικά βιώματα της ζωής τους, αλλά και την ανακούφιση και ελπίδα που βίωσαν έχοντας στο πλευρό τους καθημερινά τους εθελοντές της “Διακονίας“.

Θα είμαστε όλοι εκεί!
Η Ημερίδα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ενώ παράλληλα χορηγός επικοινωνίας είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9,84.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων