21/11/2021 21/11/2021 Συνηθισμένοι να «χτυπάνε» μεταφορικά και κυριολεκτικά την Ελλάδα σε ημέρες που γιορτάζει, οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν να αφήσουν την ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου και ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων να περάσει έτσι… Σήμερα το πρωί, Κυριακής 21ης Νοεμβρίου 2021, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Τανζού Μπιλγκίτς, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, δήλωσε...
21 Νοεμβρίου, 2021 - 11:14
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2021 - 12:06

Εχθρικές δηλώσεις από ελληνικής πλευράς «βλέπει» το τουρκικό ΥΠΕΞ

Διαδώστε:
Εχθρικές δηλώσεις από ελληνικής πλευράς «βλέπει» το τουρκικό ΥΠΕΞ

Συνηθισμένοι να «χτυπάνε» μεταφορικά και κυριολεκτικά την Ελλάδα σε ημέρες που γιορτάζει, οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν να αφήσουν την ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου και ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων να περάσει έτσι…

Σήμερα το πρωί, Κυριακής 21ης Νοεμβρίου 2021, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Τανζού Μπιλγκίτς, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να “χωνέψει” τον κρίσιμο ρόλο που παίζει η Τουρκία στην περιοχή στο πλαίσιο της διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας.

Ο Μπιλγκίτς τόνισε ότι «η Αθήνα προσπαθεί να μπει σε έναν διαγωνισμό με την Τουρκία σε όλα τα ζητήματα και επιλέγει την ένταση αντί για τη συνεργασία».

Όσον αφορά τον Έλληνα ομόλογό του, αναφερόμενος στις δηλώσεις που έκανε εκείνος την Δευτέρα, είπε: «Ενώ μιλάει για διάλογο, από την άλλη καθημερινά κάνει εχθρικές και προκλητικές δηλώσεις για την Τουρκία», καλώντας τους Έλληνες αξιωματούχους να είναι “ειλικρινείς και έντιμοι”!

Φυσικά, οι δηλώσεις αυτές δεν έμειναν αναπάντητες, καθώς προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας.

Όπως τονίζουν διπλωματικές πηγές, αποτελεί τουλάχιστον οξύμωρο η Τουρκία να ισχυρίζεται ότι εργάζεται για την διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και παράλληλα να κατηγορεί την Ελλάδα ότι προτιμά την ένταση, την στιγμή κατά την οποία είναι ευρέως γνωστό ότι με τις παράνομες ενέργειές της, η Τουρκία αποσταθεροποιεί την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.

«Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και δεν χρήζουν περαιτέρω σχολιασμού», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές στο ΑΠΕ/ΜΠΕ και καταλήγουν: «Η Ελλάδα, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, καλλιεργεί σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής που ασπάζονται τις αρχές αυτές.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων