28/05/2022 28/05/2022 Μερικοί από τους πιο σημαντικούς ειδικούς στις μολυσματικές ασθένειες ασκούν πιέσεις για την αμεσότερη λήψη μέτρων από τις παγκόσμιες αρχές υγείας, για την αντιμετώπιση του κλιμακούμενου ξεσπάσματος της ευλογιάς των πιθήκων, η οποία έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 20 χώρες. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι κυβερνήσεις και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν θα πρέπει να...
28 Μαΐου, 2022 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2022 - 15:56

Ευλογιά των πιθήκων: Ειδικοί στις μολυσματικές ασθένειες τονίζουν την ανάγκη αμεσότερης λήψης μέτρων

Διαδώστε:
Ευλογιά των πιθήκων: Ειδικοί στις μολυσματικές ασθένειες τονίζουν την ανάγκη αμεσότερης λήψης μέτρων

Μερικοί από τους πιο σημαντικούς ειδικούς στις μολυσματικές ασθένειες ασκούν πιέσεις για την αμεσότερη λήψη μέτρων από τις παγκόσμιες αρχές υγείας, για την αντιμετώπιση του κλιμακούμενου ξεσπάσματος της ευλογιάς των πιθήκων, η οποία έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 20 χώρες.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι κυβερνήσεις και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν θα πρέπει να επαναλάβουν τα λάθη που έγιναν στην αρχή της πανδημίας COVID-19, με συνέπεια την καθυστέρηση του εντοπισμού περιστατικών μόλυνσης που βοήθησε στην εξάπλωση του ιού.

Παρά το γεγονός ότι η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι τόσο μεταδοτική και τόσο επικίνδυνη όπως η COVID-19, οι επιστήμονες αυτοί, υποστηρίζουν πως είναι ανάγκη να υπάρξουν πιο ξεκάθαρες οδηγίες για το πως πρέπει να απομονωθεί κάποιος, που έχει μολυνθεί από την ευλογιά των πιθήκων, αλλά και πιο εξειδικευμένη πληροφόρηση για τον τρόπο προστασίας των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με ενδεχόμενη μόλυνσή τους, όπως και για τη βελτίωση των διαγνωστικών τεστ, αλλά και για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων