01/06/2020 01/06/2020 Τρεις πολύτιμες εικόνες βυζαντινής τεχνοτροπίας εκλάπησαν από τον Άγιο Αθανάσιο, Ναό του Κοιμητηρίου έξω από το Ελληνικό Φαρσάλων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία». Οι εικόνες ήταν τοποθετημένες στο τέμπλο του ναού, απεικονίζουν τη Σταύρωση, την Ανάληψη και τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και χρονολογούνται από το 1945. Βάσει του ρεπορτάζ, οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί από κανέναν,...
01 Ιουνίου, 2020 - 16:08
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2020 - 16:13

Φάρσαλα: Ιερόσυλοι έκλεψαν εικόνες του 1945

Διαδώστε:
Φάρσαλα: Ιερόσυλοι έκλεψαν εικόνες του 1945

Τρεις πολύτιμες εικόνες βυζαντινής τεχνοτροπίας εκλάπησαν από τον Άγιο Αθανάσιο, Ναό του Κοιμητηρίου έξω από το Ελληνικό Φαρσάλων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία». Οι εικόνες ήταν τοποθετημένες στο τέμπλο του ναού, απεικονίζουν τη Σταύρωση, την Ανάληψη και τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και χρονολογούνται από το 1945.

Βάσει του ρεπορτάζ, οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί από κανέναν, ενώ εικάζεται ότι διέπραξαν την κλοπή τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο ιερέας του ναού αντιλήφθηκε την κλοπή την Παρασκευή το πρωί, όταν αντίκρισε ότι λείπουν οι εικόνες και ειδοποίησε την αστυνομία. Το περιστατικό έχει αναλάβει το Α.Τ. Φαρσάλων, το οποίο διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ιερόσυλων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων